Сряда, 20 Март 2019
Вторник, 11 Декември 2018 17:39

Обвиненият в престъпление по служба Крусев не взимал решенията еднолично

Бившият зам.-кмет на столицата Евгени Крусев официално получи обвинителния си акт в спецпрокуратурата, наложена му е мярка за неотклонение "Подписка"

 

"Аз съм спокоен, ръководил съм се единствено от интересите на общината и на града, така че нямам притеснение относно това какво би се казало, но нека все пак изчакаме, за да видим". Това заяви Евгени Крусев, бивш заместник-кмет по транспорта на София, на влизане в Националната следствена служба, където бе призован, за да му бъде повдигнато обвинение от прокуратурата заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

"Нито едно решение не е взимано еднолично. Винаги съм се ръководил от мнението и от компетентността на експерти и нито едно решение не е взимано от никого еднолично", добави лаконично Крусев.

Очакваше се Крусев да бъде разпитан в Следствието, но той излезе минути броени минути по-късно. Оказа се, че просто му е било повдигнато обвинението. То е за длъжностно престъпление заради ремонта на трамвайния релсов път на "Графа". 

"Връчиха ни обвинението за престъпление по служба", обясни адвокатът на Евгени Крусев – Менко Менков. 

Защитникът добави, че в постановлението се твърди, че са нарушени служебните му задължения и че е променил условията на обществената поръчка. 

"Като в постановлението не се твърди да са настъпили каквито и да било вредни последици, а че са могли да настъпят такива. Тепърва ще се уточнява какво се има предвид под това понятие”, подчерта Менков, цитиран от Кanal3.

На Евгени Крусев е наложена и мярка за неотклонение "Подписка".

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 11 Декември 2018 17:39
  Корупция и преследване на журналисти в България отчита новият доклад на Държавния департамент на САЩ

  Случаят "Иванчева" и "стабилно увеличаващ се политически натиск върху медиите" са сред акцентите в Доклада за България.

  Българските власти са предприели стъпки за съдебно преследване и наказване на длъжностни лица, извършили посегателства върху човешките права, но правителствените действия са недостатъчни и безнаказаността е проблем. Това посочва в частта за България най-новият, 43-ти годишен доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права по света.

  В резюмето на 33-те страници, посветени на България, се посочва, че основните проблемите във връзка с човешките права в страната включват физическото малтретиране на арестанти и затворници от страна на длъжностни лица; тежките условия в затворите и местата за задържане; корупцията, неефикасността и липсата на отчетност в съдебната система; лошо отношение към мигрантите и хората, търсещи убежище; корупцията във всички правителствени подразделения и насилието срещу етнически малцинства.

 • Вторник, 11 Декември 2018 17:39
  Фандъкова предлага 1150 лв. заплата за шофьорите в градския транспорт

  Столичният кмет настоява и за по-малко часове извънреден труд

 • Вторник, 11 Декември 2018 17:39
  Махат „перките“ от "Граф Игнатиев" заради зачестилите инциденти

  Това обаче ще стане, когато се проучат всички възможности за смяната им, уточни Фандъкова

Оставете коментар