Неделя, 26 Май 2019
Сряда, 12 Декември 2018 11:12

Волен Сидеров: Ако ОП не бяхме във властта, България щеше да подпише Пакта за миграцията на ООН и Истанбулската конвенция

В Конвенцията понятието „джендър“ се споменава само 25 пъти, а в Пакта – 31 пъти, преброили от „Атака”

 

Ако „Обединени патриоти“ не бяхме във властта, България щеше да подпише Пакта за миграцията на ООН и Истанбулската конвенция. Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров по време на среща власт-медии на тема „Антиевропейският пакт за миграция на ООН”, съобщава „Фокус“.

„Ако подпишем този Пакт, това означава, че признаваме миграцията като способ за развитие и просперитет – т.е. тези нелегални мигранти, които нарушават българския закон, са носители на развитие и просперитет. Казва се много ясно и че Пактът промотира джендър перспектива. Преброили сме, че в Истанбулската конвенция понятието „джендър“ се споменава само 25 пъти, а в пакта – 31 пъти. Тоест, Пактът налага джендър философията.

Казва се още, че ние трябва да легализираме нелегално влизащите емигранти.

Казва се още и че трябва да инвестираме в развитието на техните умения – не знам какво точно означава това. Явно трябва да се инвестира от държавния бюджет в уменията им да изнасилват момичета в центъра на големите градове“, заяви Сидеров.

Той посочи, че всичко това са само част от акцентите на пакт, който по думите му е непознат на българската общественост.

„Връщам се на него, защото, ако не беше участието на патриотите във властта – на много охулваните патриоти като скандални коалиционни партньори, този пакт щеше да бъде подкрепен от България, както и Истанбулската конвекция.

Ако Реформаторският блок беше коалиционен партньор на ГЕРБ например, Пактът на ООН и Истанбулската конвенция щяха да бъдат подкрепени от държавата ни. Ето я ползата от патриотите във властта. Основни държави в Европа – например Австрия, отказаха да се присъединят. САЩ също отказаха. Но у нас имаше колебания и ако не беше нашето присъствие на Коалиционна съвет при премиера Борисов преди няколко седмици, щяхме до подкрепим пакта“, заяви Сидеров.

Лидерът на „Атака“ обясни, че ако някой намери нещо, което ще е от полза за България в този Пакт, лично ще го почерпи. „Защото такива твърдения са манипулация. Нашето външно министерство не си върши добре работата, то трябваше да ни запознае добре с това какво някой някъде е измислил и предлага на държавите по света. Това не беше свършено и чак когато вдигнем шум по някоя тема, чак тогава се взима решение. Убеден съм ,че ако не беше този Коалиционен съвет, той щеше да бъде подкрепен от българското правителство, защото виждаме, че Екатерина Захариева е склонна да го направи“, каза още Сидеров.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 12 Декември 2018 11:12
  Ранените след експлозията в Лион са вече 13, камера е заснела атентатора

  13 са вече ранените след експлозията в Лион. Няма данни за пострадали българи, съобщава Външното ни министерство. Смята се, че взривът на търговската улица "Виктор Юго" е причинен от "бомба с шрапнели, с пирони, болтове и винтове".

  До момента не е заловен извършителят. Издирването продължава.

  Почти целият път, по който той е преминал е заснет от камери, тъй като на уличката, на която се е случил атентата има много от тях. Неговите следи обаче се губят след като пресича местната река Рона.

  Във Франция когато се сезира Антитерористичната прокуратура, това е ясен знак, че се говори за терористичен атентат, въпреки че все още няма ясни и категорични прояви за това и не е ясно защо този човек е извършил това действие.

 • Сряда, 12 Декември 2018 11:12
  Сидеров: Да си вземем от Европа това, което ни отне!
  Партия АТАКА връчи специална стипендия на дванайсетокласника Юлиян Парталев, който иска да учи международни отношения в Москва
   
 • Сряда, 12 Декември 2018 11:12
  Партия "Атака" закри предизборната си кампания с изложба "България и Русия"

  Днес празнуваме ролята на българите като цивилизатори на Европа, заяви Волен Сидеров по повод 24 май

Оставете коментар