Петък, 26 Април 2019
Събота, 22 Декември 2018 16:09

Закъсняло опесъчаване отне пет човешки живота

АПИ: "Пътища Пловдив" е отговорна за неопесъчения участък, където тази сутрин се случи трагичната верижна катастрофа

 

За поддръжката на пътя край Пазарджик, където във верижна катастрофа загинаха пет души, отговаря фирмата "Пътища - Пловдив". Това заяви за bTV директорът на Агенция „Пътна инфраструктура” Светослав Глосов.

От АПИ съобщиха, че екипите на фирмата, наета да поддържа района, са излезли да работят тази сутрин с няколко часа закъснение. Глосов допълни, че ще се направи пълна проверка на фирмата.

„Ще проверим фирмата и ако те не са си изпълнили условията, ще бъдат санкционирани. Такива проверки се правят регулярно на пътноподдържащите фирми, но няма човек, който постоянно да следи кога са изчезнали да си свършат работата. Ние го установяваме постфактум”, каза Глосов.

Директорът на Пътната агенция добави, че рано сутринта в района е имало гъста мъгла и минусови температури, което бързо води до заледявания. При подобни обстоятелства машините, които поддържат трасето, е трябвало да излязат да работят в 3 ч. сутринта, по предварителна информация - те са го направили в 6 ч.

Петима души загинаха на пътя между пазарджишките села Звъничево и Братаница при тежка верижна катастрофа. 11 автомобила са участвали в инцидента. От МВР съобщиха, че пътят не е бил опесъчен, а в района има изключително гъста мъгла и заледяване – най-вероятната причина за тежкия инцидент. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар