Понеделник, 24 Юни 2019
Събота, 29 Декември 2018 08:41

Във Франция се опасяват от непредвидими ситуации по време на протестите

Основните опасения са, че полицията трябва отново да извади оръжие срещу демонстранти с провокативно поведение

Министерството на вътрешните работи на Франция се подготвя за седма събота на протести на „жълтите жилетки“, като се опитва да вземе предвид грешките, направени в миналото. Министерството се опасява от инциденти с непредвидим изход при евентуални сблъсъци с агресивни демонстранти, съобщава ТАСС.

„Всяка седмица противопоставянето придобива все по- непредсказуеми форми. За нас ситуацията е изключително неприятна и всички мислят за рисковете, свързани с грешки“, заяви източник от министерството.

Основните опасения са, че правоохранителните органи ще трябва отново да извадят оръжие, както миналата седмица, когато един полицай насочи пистолет към агресивни млади хора, които ги нападнаха, за да ги изплаши.

„Фигаро“ съобщава, че от рано сутринта полицаите ще проверяват пътниците на гарите в Париж и ще инспектират колите на входа на града за наличието на опасни предмети като ножове, отвертки и маски за лице.

Полицията се готви да въведе специални отряди по улиците на Париж, за да арестува бързо организаторите на евентуални безредици, а прокуратурата ще мобилизира допълнителни сили за бързо разглеждане на дела, свързани с бъдещи протести.

Не се съобщава за броя на служителите на правоприлагащите органи, които ще участват в охраната на демонстрациите и потушаването на очакваните погроми.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 29 Декември 2018 08:41
  "Нотр Дам" в Париж отваря врати след големия пожар

  Едва 20 души ще бъдат допуснати на месата, която ще отслужи архиепископът на Париж монсеньор Мишел Опти. Всички те ще носят каски заради собствената им сигурност

 • Събота, 29 Декември 2018 08:41
 • Събота, 29 Декември 2018 08:41
  Ранените след експлозията в Лион са вече 13, камера е заснела атентатора

  13 са вече ранените след експлозията в Лион. Няма данни за пострадали българи, съобщава Външното ни министерство. Смята се, че взривът на търговската улица "Виктор Юго" е причинен от "бомба с шрапнели, с пирони, болтове и винтове".

  До момента не е заловен извършителят. Издирването продължава.

  Почти целият път, по който той е преминал е заснет от камери, тъй като на уличката, на която се е случил атентата има много от тях. Неговите следи обаче се губят след като пресича местната река Рона.

  Във Франция когато се сезира Антитерористичната прокуратура, това е ясен знак, че се говори за терористичен атентат, въпреки че все още няма ясни и категорични прояви за това и не е ясно защо този човек е извършил това действие.

Оставете коментар