Петък, 20 Септември 2019
Събота, 29 Декември 2018 08:41

Във Франция се опасяват от непредвидими ситуации по време на протестите

Основните опасения са, че полицията трябва отново да извади оръжие срещу демонстранти с провокативно поведение

Министерството на вътрешните работи на Франция се подготвя за седма събота на протести на „жълтите жилетки“, като се опитва да вземе предвид грешките, направени в миналото. Министерството се опасява от инциденти с непредвидим изход при евентуални сблъсъци с агресивни демонстранти, съобщава ТАСС.

„Всяка седмица противопоставянето придобива все по- непредсказуеми форми. За нас ситуацията е изключително неприятна и всички мислят за рисковете, свързани с грешки“, заяви източник от министерството.

Основните опасения са, че правоохранителните органи ще трябва отново да извадят оръжие, както миналата седмица, когато един полицай насочи пистолет към агресивни млади хора, които ги нападнаха, за да ги изплаши.

„Фигаро“ съобщава, че от рано сутринта полицаите ще проверяват пътниците на гарите в Париж и ще инспектират колите на входа на града за наличието на опасни предмети като ножове, отвертки и маски за лице.

Полицията се готви да въведе специални отряди по улиците на Париж, за да арестува бързо организаторите на евентуални безредици, а прокуратурата ще мобилизира допълнителни сили за бързо разглеждане на дела, свързани с бъдещи протести.

Не се съобщава за броя на служителите на правоприлагащите органи, които ще участват в охраната на демонстрациите и потушаването на очакваните погроми.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар