Сряда, 26 Февруари 2020

Понеделник, 07 Януари 2019 19:35

Нови медии в началото на годината – в. „Китай днес” и БСТВ

Търси се нов купувач за Нова ТВ, излезе нов седмичник за Китай, БСП пуска своя телевизия

 

Появи се нов седмичник на вестникарския пазар у нас - "Китай днес", който има и електронен вариант - kitajdnes.com. Досега "Китай днес" беше само двуседмична притурка на вестник "Земя", но от януари 2019 г. е отделен вестник с цена от 50 стотинки. Целта на изданието е да популяризира най-многолюдната в света страна. Изданието представя официалната китайска политика, икономика и обществен живот. Издател на седмичника е Светлана Шаренкова, председател на редакционния съвет - Димитър Иванов, а главен редактор - Петър Герасимов.  

Скоро се очаква и стартът на телевизията на БСП - Българска свободна телевизиа (БСТВ). Днес целият екип на телевизията - 50  журналисти, водещи, оператори, режисьори  се срещнаха с председателя на БСП Корнелия Нинова. В момента се провеждат техническите проби и се подготвят първите предавания. Снои авторски предавания в БСТВ ще имат журналистите Александър Симов и Велизар Енчев.

Днес стана ясно, че се търси нов собственик на Нова ТВ. MTG е договорила кредитна линия в размер на 1 млрд. шведски крони от банка Nordea, което ще осигури допълнително финансиране за MTG след разделянето и листването на борсата на Nordic Entertainment Group (NENT Group) през първото тримесечие на 2019 година, съобщи Нова телевизия. Обявеният по-рано договор за продажба на акциите на MTG в Нова Броудкастинг груп на PPF Group на Петр Келнер е прекратен. MTG започна преговори с други потенциални инвеститори относно продажбата на акциите си в най-голямата търговска медийна група в България.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар