Понеделник, 25 Март 2019
Сряда, 09 Януари 2019 21:38

Информацията за задържането на сина на президента е невярна, призна Би Ти Ви

Два дни, след като съобщи, че синът на президента Георги Радев е бил задържан от полицията във връзка със сбиване в дискотека, bTV призна, че тази информация не отговаря на истината.

"В новините на 7 януари bTV излъчи репортаж за спречкване между две младежки компании в столично заведение. В него се позовахме на информация от наши източници, според която 15-годишният син на президента Румен Радев е бил отведен за обяснения в полицията. След последваща проверка бТВ установи, че информацията в тази й част не отговаря на истината. Синът на президента не е задържан и отвеждан в полицията. bTV се извинява за грешно поднесената информация", заявиха от медията.

Въпреки пуснатата фалшива новина, обаче, новините на bTV в 19 часа и bTV Репортерите са на върха на новинарската класация с близо 1 милион зрители средно, сама се хвали медията днес, позовавайки се на проучване на „Маркет линкс”. Най-гледаните актуални предавания, „Лице в лице“ и „120 минути“, са привлекли съответно 685 000 и 634 000 зрители средно.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 09 Януари 2019 21:38
  Президентът настоява за гаранции от ЦИК за провеждане на честни избори

  Румен Радев очаква от новия състав на ЦИК гаранции за намаляване на недействителните бюлетини и добра защита на машинното гласуване.

  Свободните, честни и прозрачни избори са едно от най-големите завоевания на демокрацията и с провеждането на всеки вот трябва да отстояваме това. Обществото не трябва да има никакви съмнения за прозрачността и честността на предстоящия вот за представителите на България в Европейския парламент, заяви президентът Румен Радев на срещата си с ръководството на новия състав на Централната избирателна комисия. В срещата участваха новият председател на ЦИК - Стефка Стоева, както и председателят на предишния състав – Ивилина Алексиева, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

  Президентът изтъкна факта, че остава ограничено време до изборите за представители на страната ни в Европейския парламент /ЕП/ и подчерта, че приемствеността в дейността на ЦИК е ключов фактор за успешната работа на комисията.

 • Сряда, 09 Януари 2019 21:38
  Цветанов: Президентът Радев е флагман на компроматната война срещу мен

  Ако се установи, че не съм извършил нищо незаконно, ще получа ли извинение, пита вторият човек ГЕРБ по повод скандала с новия му луксозен апартамент

 • Сряда, 09 Януари 2019 21:38
  Президентът: Няма как Антикорупционната комисия, назначена и контролирана от Цветанов, да разследва Цветанов

  Поредното, според Румен Радев, оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото

Оставете коментар