Четвъртък, 20 Юни 2019
Сряда, 09 Януари 2019 21:38

Информацията за задържането на сина на президента е невярна, призна Би Ти Ви

Два дни, след като съобщи, че синът на президента Георги Радев е бил задържан от полицията във връзка със сбиване в дискотека, bTV призна, че тази информация не отговаря на истината.

"В новините на 7 януари bTV излъчи репортаж за спречкване между две младежки компании в столично заведение. В него се позовахме на информация от наши източници, според която 15-годишният син на президента Румен Радев е бил отведен за обяснения в полицията. След последваща проверка бТВ установи, че информацията в тази й част не отговаря на истината. Синът на президента не е задържан и отвеждан в полицията. bTV се извинява за грешно поднесената информация", заявиха от медията.

Въпреки пуснатата фалшива новина, обаче, новините на bTV в 19 часа и bTV Репортерите са на върха на новинарската класация с близо 1 милион зрители средно, сама се хвали медията днес, позовавайки се на проучване на „Маркет линкс”. Най-гледаните актуални предавания, „Лице в лице“ и „120 минути“, са привлекли съответно 685 000 и 634 000 зрители средно.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар