Петък, 18 Януари 2019
Сряда, 09 Януари 2019 21:38

Информацията за задържането на сина на президента е невярна, призна Би Ти Ви

Два дни, след като съобщи, че синът на президента Георги Радев е бил задържан от полицията във връзка със сбиване в дискотека, bTV призна, че тази информация не отговаря на истината.

"В новините на 7 януари bTV излъчи репортаж за спречкване между две младежки компании в столично заведение. В него се позовахме на информация от наши източници, според която 15-годишният син на президента Румен Радев е бил отведен за обяснения в полицията. След последваща проверка бТВ установи, че информацията в тази й част не отговаря на истината. Синът на президента не е задържан и отвеждан в полицията. bTV се извинява за грешно поднесената информация", заявиха от медията.

Въпреки пуснатата фалшива новина, обаче, новините на bTV в 19 часа и bTV Репортерите са на върха на новинарската класация с близо 1 милион зрители средно, сама се хвали медията днес, позовавайки се на проучване на „Маркет линкс”. Най-гледаните актуални предавания, „Лице в лице“ и „120 минути“, са привлекли съответно 685 000 и 634 000 зрители средно.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 09 Януари 2019 21:38
  Правната комисия отхвърли ветото на президента за тайната на ареста. Според Данаил Кирилов сайтът на парламента подвел обществото за адвокатската защита

  Правната комисия отхвърли 12-то поред вето на президента срещу тайния арест на деца, заложен в промените в наказателното законодателство. С 10 гласа "за" закона в сегашния му вид и с 6 "против" комисията ще предложи на пленарната зала да подкрепи НК в досегашния му вид.

  Председателят й Данаил Кирилов изрази съжаление, че сайтът на Народното събрание е нямало как да отрази реално промените в тяхното развитие и в обществото останало впечатлението, че задържаните лица 48 часа остават без адвокатска защита. Корекциите нямало как самият Кирилов да ги публикува в сайта, обясни той. Според него заради това се породило и напрежението в обществото.

  Президентът Румен Радев върна през декември за ново обсъждане от парламента промените в Наказателния кодекс, с които се изменят норми в Наказателно-процесуалния кодекс. Те позволяват да се отлага до 48 часа на уведомяването при задържане на лице. Президентът бе притеснен, че е възможно непълнолетни лица да се окажат в неизвестност през тези два дни, докато в същото време родителите им са длъжни по Конституция да се грижат за децата си.

  Това изтъкна и правният секретар на държавния глава проф. Емилия Друмева по време на повторното обсъждане на ветото в комисията по правни въпроси. Вносителите се мотивират с нужда от синхронизиране на текстовете с европейска директива. Ветото не е инструмент за конфронтация, а средство за конструктивност в законодателния процес, обърна внимание на депутатите Друмева.

 • Сряда, 09 Януари 2019 21:38
  Цветанов отново в атака: Хората очакваха от Румен Радев да бъде обединител, а той направи точно обратното

  Единственото нещо, в което Радев е последователен, е да защитава една фирма, твърди от Пловдив лидерът на ПГ на ГЕРБ

 • Сряда, 09 Януари 2019 21:38
  Президентът подкрепи българските превозвачи в писмо до Антонио Таяни

  „България ще претърпи сериозни загуби и икономическото ѝ изоставане от останалите страни-членки ще се задълбочи", предупреждава държавният глава Румен Радев в писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни по повод проблемите с т. нар. пакет „Мобилност 1".

Оставете коментар