Вторник, 23 Април 2019
Петък, 11 Януари 2019 10:52

Циганин от Войводиново: Гяури, ще ви горят къщите! Войводци, просто много тежко ще живеете!

Публикуваме видеото с ясното съзнание, че то отправя съвсем неприкрити заплахи за хората в село Войводиново, звучащи доста страшно, като ще сезираме за него и органите на реда, пише сайтът trafficnews.bg.

Ром от пловдивското село Войводиново, станало печално известно с побоя на двама братя роми над командоса Валентин Димов, открито и на живо във Фейсбук отправя заплахи към цялото село! За това сигнализираха жители на Войводиново, видимо притеснени за сигурността и живота си. 

"Заплахите от страна на ромите в нашето село продължават, мислим, че не само за протестите трябва да се отразява, а и това как те заплашват цялото ни село", алармираха хора от селото. Въпросното видео се разпространява в различни групи във Фейсбук, включително и тази на село Войводиново. Негов автор е мъж на име Салхо Кисимов, който в момента се намира в Германия, а семейството му е в България, във Войводиново, пише trafficnews.bg.

Публикуваме видеото с ясното съзнание, че то отправя съвсем неприкрити заплахи за хората в село Войводиново, звучащи доста страшно, като ще сезираме за него и органите на реда, пише сайтът trafficnews.bg.

Ето и текстът, свален от видеото, в което Салхо Кисимов нарича българите "гяури" и отправя заплахи към жителите на селото:

 „Здравейте, братя роми! Това, което направиха във Войводиново, няма как да го забравя. Просто, доста хора от Войводиново ще пострадат много. Много ще пострадат. Особено крайните къщи… Тия две момчета нямат вина. При положение, че оня се е напил и тръгнал да ги блъска назад-напред по бордюра. Каква е тая България? Циганите били лоши. А вие нормални ли сте? Тия хора къде да идат, какво да правят (визира бутането на незаконните постройки в селото).

Войводци, ще пострадате много, крайни къщи ще горят, ще ви разкажем играта. Ако имах възможност да се прибера в България, при първа възможност и аз щях да нападна. Жена ми пътува за Перущица. Това няма как да се забрави. И децата са в Перущица, при сестра ми. Много воеводци ще пострадате. Ще ви видя как ще идете на борсата в Първенец. Ще ви разкажа играта. Тогава ще видите вие колко са луди циганите.

Ще видите вие втора Катуница. Не си мислите, че ще ви оставя всичко така. Вие крадете повече от циганите. Окрадахте къщите ни. Кой краде – циганинът, или гявурът, извинявайте, българина. Войводци, просто много тежко ще живеете. Крайните къщи трябва да се съберете всички в центъра да живеете. Мамата ви мръсна, де*ба. Къв министър си ти бе, Каракачанов, боклук! Тъпанари!”

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 11 Януари 2019 10:52
  Каракачанов: „Апартаментгейт” е битка за избор на нов главен прокурор

  Не може да протестираш срещу циганската престъпност и да правиш цигански работи, заяви лидерът на ВМРО и министър на отбраната

 • Петък, 11 Януари 2019 10:52
  Каракачанов: В България няма реална интеграционна политика за циганите

   

  В България няма реална интеграционна политика за циганите. Това каза в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с напрежението в Габрово през последните дни.

  „Моделът в България беше обърнат и близо 30 години се опитваха да ни обясняват, че интеграцията е мнозинството от населението да свикне с безобразията на малцинството и да търпи това, което се случва. Това не е интеграция. Моделът би следвало да бъде през училище, през създаване на грамотност, създаване на трудови навици и възпитание. Това означава интеграция – населението да се осъзнае, че е част от обществото, а в обществото има закони и правила, които се спазват, че на чуждия живот и собственост не може да се посяга.

   

  Търпимост има, следва да има и толерантност, и разбиране, когато виждаш, че тази група от населението полага усилия да се интегрира и да направи нещо, полезно за себе си и за останалите“, уточни Каракачанов.

  Министърът отбеляза, че затова е необходима ясна и целенасочена държавна политика, защото нито местните власти, нито образователното министерство или полицията могат да се справят самостоятелно с този проблем.

  За решаване на циганския въпрос е необходима ясна и целенасочена, но твърда държавна политика, каза още Каракачанов.

 • Петък, 11 Януари 2019 10:52
  Каракачанов: Ситуацията в Габрово е овладяна. Местната власт най-накрая трябва да започне да си върши работата

  Общините трябва да се грижат за обществения ред, а не да чакат и да изпробват професионализма на полицията, заяви вицепремиерът.

  "Ситуацията е овладяна. Полицията си е свършила работата". Това обяви вицепремиерът по обществения ред и сигурността Красимир Каракачанов по повод снощния протест в Габрово, при който се стигна до ексцесии.

  По този повод вицепремиерът свика извънредна среща с ръководството на МВР в Министерския съвет тази сутрин. Той подчерта, че протестът е предизвикан от криминален инцидент, а именно побоя на служител на магазин от трима роми. По думите му протестът е бил спонтанен и няма данни за политическо вмешателство.

  Във връзка със създалото се напрежение Каракачанов обаче отправи сериозни препоръки към всички местни власти, след като вчера протестът се пренасочи към ромската махала на града, която в момента се оказва, че вече е опразнена.

  "Проблемът е, че местната власт трябва да бъде много по-наблюдателна и активна в подобни процеси. За да не се стига до такива неща и да се налага полицията да идва, защото това означава организиране на човешки и финансов ресурс. Това коства големи усилия.

Оставете коментар