Четвъртък, 27 Юни 2019
Петък, 11 Януари 2019 16:12

Академици призовават премиера да подкрепи Каракачанов в действията му срещу ромите

Настояват за решителна намеса на институциите срещу циганските безчинства

В писмо до премиера Бойко Борисов именити български интелектуалци подкрепят действията на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов след случая във Войводиново.

Ето пълният тест на писмото:

До
Г-н Бойко Борисов
Министър-председател на
Република България

    Уважаеми господин Премиер,

Обръщаме се към Вас, за да изразим своята категорична подкрепа на инициативата на вицепремиера и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов, оповестена тези дни по повод поредните и ставащи все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански произход.

Позорно е днес да бъдат бити и унижавани български полицаи, военнослужещи, органи на реда, а е престъпление това да сполетява всекидневно възрастни хора, жени и деца, които биват бити, грабени, изнасилвани и убивани.

Знаейки Вашето искрено родолюбие и любов към отечествените ценности и светини, не можем да се въздържим да не отправим този призив за подкрепа на действията на вицепремиера г-н Каракачанов. Крайно време беше един държавен български мъж да заеме такава позиция. Затова ние я адмирираме и се обръщаме към Вас тази позиция да се превъплъти в поредица от държавнически действия.

Сега е моментът за Вашата решителна намеса – разчитаме, че след ценните Ви указания компетентните институции (Министерството на вътрешните работи, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката, Министерството на правосъдието и др.) ще вземат нужните мерки в най-скоро време да се прекрати това безумие на злодейски посегателства срещу живота, достойнство и имота на обикновени български граждани.

В тази посока може да разчитате не само на нашата подкрепа, а на огромната част от българската интелигенция и целия народ.

София, 11 януари 2019 г.

С уважение:

акад. Георги Марков
акад. Васил  Сгурев
акад. Благовест  Сендов
проф. Александър Чирков
акад. Пламен Карталов
акад. Стефан Воденичаров
акад. Константин Косев
акад. Антон Дончев
член-кор. Иван Гранитски
акад. Васил Гюзелев

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 11 Януари 2019 16:12
  Борисов отново на джип с министри проверява АМ „Тракия“

  Каква строителна армия, възхити се Борисов при инспекцията

 • Петък, 11 Януари 2019 16:12
  Защо отложиха намаляването на партийната субсидия?

   „Тоталната сума, с която може да се издържа една партия е между 1,5 млн. и 2 млн. лв.”, смята депутатът от ВМРО Искрен Веселинов

 • Петък, 11 Януари 2019 16:12
  За Господ, черните хора, Сътворението и фурната

  Родители сигнализираха в социалните мрежи за поредните недоразумения под формата на текстове в учебниците – този път за второкласниците.

  Колкото нагледно и разбираемо трябва да е поднесено учебното съдържание за Сътворението на света според Библията, както и за появяването на различните етноси,  авторите на учебници и учебни помагала видимо подценяват интелектуалните способности на децата ни. Видно от текста, второкласниците трябва да научат, че хората са сътворени, …. печени като грънци! При това Господ „ги опекъл много добре“. Тези – по-добре опечените, били ромите и затова Господ много си обичал. Още по-изпечените пък били „черните хора“, под които явно трябва да разбираме – чернокожите, африканците. Внимателно изпечените - белите.

  Крайно време е явно да се създадат учебници и учебни помагала и за авторите, но и за чиновниците по образователните институции, които ги одобряват и допускат подобни нелепи и безумни текстове да стигат до децата ни. Като заглавие в един бъдещ такъв учебник предлагаме заглавието „Как били създадени авторите на детска и учебна литература и чиновниците, одобряващи умотворенията им“.

Оставете коментар