Понеделник, 25 Март 2019
Събота, 12 Януари 2019 14:37

Цветанов отново в атака: Хората очакваха от Румен Радев да бъде обединител, а той направи точно обратното

Единственото нещо, в което Радев е последователен, е да защитава една фирма, твърди от Пловдив лидерът на ПГ на ГЕРБ

Когато през 2016 г. българите избраха Румен Радев, който нямаше политическо минало, за президент, те очакваха от него да търси широк политически диалог, да работи успешно с всички институции и да бъде обединител. Той обаче направи точно обратното. Последователността не е присъща черта на президента Радев, а единственото нещо, в което все пак можем да кажем, че е бил последователен – е да защитава интересите на една фирма. Това коментира пред журналисти в Пловдив председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

Запитан дали очаква президентът да направи своя партия, той отбеляза, че амбицията е едно, но реалните възможности са друго. 

„Заемайки се с такъв сериозен политически проект, трябва първо да си отговориш на въпроса каква алтернатива можеш да предложиш. За мен не е алтернатива да разделяш нацията и да всяваш омраза“, сподели зам.-председателят на ГЕРБ. 

„Европейските избори ще покажат какво ще бъде бъдещето на Европа в следващите 5 години. Важно е да провокираме сред хората повече еврооптимизъм. 12 години след приемането ни в Съюза, европейската солидарност вече е достигнала до всеки дом“, изтъкна Цветанов. 

Той обясни, че за да покаже какво е донесла на България европейската солидарност, ГЕРБ организира граждански диалог „Европа в нашия дом“. Председателят на ПГ на ГЕРБ сподели увереността си, че ЕНП ще продължи да бъде водещата политическа сила в ЕС и добави, че ЕНП е направила своите изводи за управлението си до този момент и на базата на тях ще формира своята визия за бъдещето на Европа. „Така ние ще дадем отговор на националпопулизма, който провокира само омраза“, отбеляза той. 

Цветан Цветанов подчерта, че европейските избори ще бъдат много тежки, като всяко едно подценяване на опонентите, може да донесе в крайна сметка разочарование. 

„Оценката за кметовете на ГЕРБ хората ще дадат още на европейските избори. Иначе ГЕРБ счита всички свои кметове за успешни. Пример е Георги Мараджиев, който само за няколко месеца след като стана кмет на Стамболийски – успя да зареди всички жители на общината с положителна енергия“, каза още той.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 12 Януари 2019 14:37
  Юлиан Ангелов: Искаме да запазим формулата „Обединени патриоти“ на евровота

  Явяването заедно ще покаже единство, но ВМРО води и подготовка и за самостоятелно явяване на европейските избори

 • Събота, 12 Януари 2019 14:37
  Цветанов нямало да подава оставка

  Председателят на ПГ на ГЕРБ  Цветан Цветанов няма да подава оставка като председател на предизборния щаб на управляващата партия.

  Това е споделил той с приближени партийни съратници, предава Епицентър.бг.

  Нещо повече - партията и парламентарната група застават зад него. Партийните структури ще изразят в нарочни декларации подкрепата си за Цветанов, изтъквайки незаменимата му роля за ГЕРБ.

  Сред депутатите на ГЕРБ започва зрее недоволство от Борисов и от навика му да се освобождава от хора, които стават обект на медийни атаки. 

  Във Фейсбук е създадена група "Цветанов е невинен", където тече кампания от волеизвления на негови поддържници.

  Председателят на правната комисия Данаил Кирилов е качил на страницата си във ФБ призива "Цветанов е невинен". Десислава Атанасова също е споделила страницата, а пък Ирена Соколова е написала вдъхновяващ пост в защита на зам.-председателя на ГЕРБ.

 • Събота, 12 Януари 2019 14:37
  Добро утро! Цветанов е жертва на постановка! 7 пъти му подхвърлят апартаменти, а той едвам търпи!

  Господин Цветанов е просто поредната жертва на долната бандитска среда в България

Оставете коментар