Петък, 15 Ноември 2019
Събота, 19 Януари 2019 11:21

Има ли заплаха за националната ни сигурност?

Мажд Алгафари и Димитър Гърдев коментират мащабната спецакция срещу група чужди граждани

Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП проведоха мащабна операция в редица градове на страната - София, Плевен, Благоевград, Разград, Хасково, Пловдив и Ловеч. При нея бяха задържани 43-ма души, заподозрени в участие в схема за финансиране на терористични операции.

Разкритите действия без съмнение представляват заплаха за националната ни сигурност, коментираха в ефира на Нова ТВ експертите Мажд Алгафари и Димитър Гърдев.

„Това са едни пари, които никой не вижда и те не се използват само за тероризъм, а и за проституция, наркотици и всякакви други нелегални дейности”, заяви Алгафари.

Гърдев пък коментира, че срещу подобни схеми трябва да се действа безкомпромисно, защото в противен случай участниците в тях ще се множат.

„Трябва да се реагира на всяка една такава структура, тъй като това затруднява работата на всички подобни”, смята експертът по сигурност.

Той подчерта, че логистиката, с чиято организация се предполага, че са се занимавали задържаните, никак не е безобидна.

„По този начин българи влизат в контакт с опасни хора и има риск от радикализация”, каза още Гърдев.

Мажд Алгафари изрази надежда, че прокуратурата ще успее да докаже вината на арестуваните, защото по принцип това не било никак лесно.

„Фактът, че са намерени само 32 000 евро при обиските в рамките на спецакцията, не означава, че комисионните на посредниците не са били за милиони”, каза Алгафари.

Според него у нас функционират още подобни престъпни мрежи.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар