Понеделник, 06 Април 2020

Сряда, 06 Февруари 2019 10:17

Мая Манолова: "Топлофикация София" води хиляди дела за задължения от стотинки

Омбудсманът сравни дружеството с ДАНС, тъй като три години не дава информация

Трета година се развива съдебната сага между мен и "Топлофикация София". Зададохме въпроса колко са събраните от юристконсулти пари от столичани и за какво са похарчени. Това заяви в сутрешния блок на БНТ омбудсманът Мая Манолова.

"Топлофикация София" води хиляди дела за задължения от стотинки, под 10 лв. По думите на Мая Манолова целта е една - да се съберат допълнителни суми от юристконсулти.

Тя цитира данни, според които са събрани 15 млн. лв. по този начин. Платени са огромни суми на адвокатски кантори от "Топлофикация".

Омбудсманът сравни дружеството с ДАНС, тъй като три години не дава информация.

„Става въпрос за едно общинско дружество, което е собственост на столичани и което според мен би следвало прозрачно и публично да дава информация за всяка похарчена стотинка, а не да крие 15 млн. лв. как са похарчени“, категорична е Мая Манолова.

За удоволствието да бъдат осъдени, гражданите плащат два пъти - заплатата на юристконсултите, калкулирани в сметките, и втори път – по заведено дело, коментира омбудсманът Мая Манолова.

Тя допълни, че има съмнения за "чадър" над "Топлофикация София" не само от Столичната община, но и от всички институции.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар