Четвъртък, 27 Юни 2019
Четвъртък, 07 Февруари 2019 15:19

Николай Банев остава окончателно в ареста. Бизнесменът готви две дела в Страсбург

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване

Бизнесменът Николай Банев остава в ареста, реши Апелативният специализиран съд. Преди четири месеца той и съпругата му бяха арестувани и обвинени в данъчни престъпления и пране на пари, съобщи bTV.

Според магистратите има опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление, въпреки че има чисто съдебно минало. Те изразиха опасение, че обвиняемият може да повлияе на свидетелите.

"Моят престой в ареста ще струва скъпо, защото подготвям две дела в Страсбург", каза Банев пред съда.

Той уточни, че причината за решението му са всички провалени бизнес сделки и понесени загуби. Съдът направи няколко пъти забележка на Николай Банев, който се смееше в залата с обяснението, че не може да слуша лъжи.

„Лично аз никога и никой не може да докаже, че съм взела един лев от тези предприятия”, каза майката на бизнесмена Мария Банева.

На въпрос защо нервите на сина й не издържаха в съдебната зала днес, тя отговори, че истината не е била защитена от Апелативния съд.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че Баневи бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 г. Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 престъпления от общ характер. Според прокуратурата от 2005 г. до задържането им в Ница Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони данъци и изпрали повече от 1 млрд. лв.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар