Петък, 28 Февруари 2020

Събота, 16 Февруари 2019 17:03

Бареков прекратява преговорите, явява се самостоятелно на евровота!

Евродепутатът нарече промените в Изборния кодекс "срамна сделка на патрЕотите с ДПС и ГЕРБ"

Евродепутатът Николай Бареков прекратява преговорите с всички патриотични формации, “Презареди България - ББЦ” ще се яви самостоятелно на предстоящия евровот през месец май. Това стана ясно от предаването му  "Бареков и Байрактаров без цензура".

Като аргумент за решението си той посочи умишления заговор на всички политически партии срещу българския народ. Бареков недвусмислено заяви, че на тези европейски избори той няма място в коалиция с подобни формации и "Презареди България" отива сама на европейските избори.

Като "заговор срещу българския народ" евродепутатът определи решението на парламента за реформи в Изборния кодекс само няколко месеца преди вота. Бареков нарече този акт "срамна сделка на патрЕотите с ДПС и ГЕРБ".

Според евродепутата това е посегателство върху правото на избор на хората и като цяло - върху основни демократични принципи. Случващото се той сравни с аферата "Костинброд", с главни участници ГЕРБ, ДПС и НФСБ и с любезното съдействие на "Атака", ВМРО и Веселин Марешки.

Според Бареков Цветан Цветанов си е признал, че ГЕРБ вече е подвластен на ДПС в името на запазването на властта и именно заради това е гласувано за отпадане на преференцията.

В качеството си на евродепутат и лидер на политическа формация, която има квота в ЦИК, Бареков обяви, че ще сезира президента Румен Радев за среднощните “пладнешки” промени в Изборния кодекс като противоречащи на Конституцията. Той заяви, че ще уведоми и всички европейски институции.

Бареков подчерта, че въпреки извършеното предателство спрямо българските граждани, като българин и патриот няма да възпрепятства кандидатурата на "Атака" в Алианс на Европейските консерватори и реформисти, а напротив - ще продължи да я подкрепя.

"Не съм алчен и егоист, за да искам само моята българска партия да бъде представена в голямото семейство на консерваторите, в лично естество аз съм достатъчно добре приет, признат на най-високо ниво”, уточни той.

Тази седмица евродепутатът заминава за форум на консерваторите в Рим, заедно с делегация на “Презареди България”. Бареков обяви, че покана за участие е отправил и към ръководството на ПП "Атака", за да бъдат приети като пълноправен член на Алианса.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 16 Февруари 2019 17:03
  Така не може да продължава. Ластикът наистина е опънат

  Аз не съм се женил за министерския пост. Или ще вършим някаква работа, или няма смисъл

 • Събота, 16 Февруари 2019 17:03
  Велизар Енчев: Защо досега Каракачанов мълча?

  „ГЕРБ или спират да правят глупости или приключваме с цирка, всичко си има граници. Тази агония в държавата повече не може да продължава. Нe зa първи път ГEРБ нacъcквaт Икoнoмичecкa пoлиция или кaчулкитe cрeщу oпoнeнт“, гневно казал Каракачанов на премиера по повод пловдивския арест на пореден кадър на ВМРО…

 • Събота, 16 Февруари 2019 17:03
  БСП иска оставките на Борисов и Горанов заради манипулация с данните на НСИ

  "Вчера Националният статистически институт публикува прессъобщение, което излезе в медиите със заглавието: "НСИ призна неверни данни за БВП". Това заглавие е неточно, тъй като те се подават от Агенция "Митници" и респективно от българското правителство. Свидетели сме на ситуация, в която НСИ признава за неверни данни от правителството“.

  Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев от трибуната на Народното събрание По думите му в целия свят се работи с предварителни данни и оценки, но сега изведнъж НСИ въвежда нова световна мода в статистиката – никакви предварителни прогнозни данни и оценки.

  „Разликата между 3,5 % и 0,8 % е абсолютна статистическа трагедия. Това, уважаеми колеги, не е статистика, това е национална лотария. Това е търкане на талончета или колело на късмета“, коментира още проф. Гечев. Депутатът от левицата подчерта, че в прав текст се казва, че графиците от НСИ и Агенция „Митници“ се разминават и логическата загадка е как така са били разсинхронизирани данните.

Оставете коментар