Събота, 22 Февруари 2020

Петък, 01 Март 2019 11:08

БЕХ обжалва глобата от 77 млн. евро, наложена от ЕК

Делото срещу БЕХ бе образувано преди години след сигнал на "Овергаз" за монополно положение на българския пазар.

Българският енергиен холдинг и дъщерните му дружества "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" са обжалвали глобата от 77 милиона евро, която им наложи Европейската комисия в края на миналата година.

Газовите компании не приемат заключението на Еврокомисията, че са злоупотребили с господстващо положение на българския газов пазар.

Делото срещу БЕХ бе образувано преди години след сигнал на "Овергаз". Решението по него газовите ни дружества са обжалвали пред Общия съд на Европейския съюз. Целта е отмяна на решението и на наложената глоба. Обжалването обаче не отменя плащането на сумата, което трябва да стане до средата на март, съобщава БНР.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 01 Март 2019 11:08
  Радев подкрепи държавния монопол в лотарията

  Президентът Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за хазарта, с които се създава държавен монопол в лотарията с талончета за търкане. Указът вероятно ще бъде обнародван в следващия брой на Държавен вестник във вторник, съобщиха за „Сега” от прессекретариата на държавния глава.

  От влизането в сила на закона всички издадени лицензи извън тези на спортния тотализатор за организиране на лотарийни игри (с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности), се прекратяват. От този момент провеждането на тези лотарийни игри е в нарушение на Закона за хазарта и подлежи на санкция. Занапред лотарията ще се организира само от държавно предприятие "Български спортен тотализатор", като то има 6-месечен срок да изпълни изискванията към обектите и персонала, които ще продават билетите. 

 • Петък, 01 Март 2019 11:08
  Домусчиев скочи срещу “енергийната мафия”. Даде Ковачки за пример и поиска помощ от прокуратурата

  Не случайно хората, говорят за енергийна мафия и затова искаме оставката на директора на енергийната борса, заяви шефът на КРИБ

 • Петък, 01 Март 2019 11:08
  Джамбазки без книжка за една година и с 1000 лв. глоба

  Информацията за наказанието на Джамбазки е от Министерство на вътрешните работи и е в отговор на питане на депутата от "Атака" Десислав Чуколов по реда на парламентарния контрол.

Оставете коментар