Вторник, 23 Април 2019
Петък, 01 Март 2019 11:08

БЕХ обжалва глобата от 77 млн. евро, наложена от ЕК

Делото срещу БЕХ бе образувано преди години след сигнал на "Овергаз" за монополно положение на българския пазар.

Българският енергиен холдинг и дъщерните му дружества "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" са обжалвали глобата от 77 милиона евро, която им наложи Европейската комисия в края на миналата година.

Газовите компании не приемат заключението на Еврокомисията, че са злоупотребили с господстващо положение на българския газов пазар.

Делото срещу БЕХ бе образувано преди години след сигнал на "Овергаз". Решението по него газовите ни дружества са обжалвали пред Общия съд на Европейския съюз. Целта е отмяна на решението и на наложената глоба. Обжалването обаче не отменя плащането на сумата, което трябва да стане до средата на март, съобщава БНР.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 01 Март 2019 11:08
  МВР изгражда три бежански центъра за 3000 души

  В Малко Търново готвят протест

 • Петък, 01 Март 2019 11:08
  Бойко Борисов: Приходите от горивата са със 7% повече

  В последния доклад на ЕК има много критики към България и тревога за мащабите на измамите в петролния сектор

 • Петък, 01 Март 2019 11:08
  Нинова: ГЕРБ все повече ни отдалечават от Европа. Докладът на ЕК за пране на пари в България е най-сериозният удар по правителството на Борисов през последните години

  БСП получи подкрепа за напускането на парламента от колеги от Вишеградската четворка.

  Лидерите на партии от Вишеградската четворка плюс БСП и социалдемократическата партия на Хърватия подписаха декларация за общи действия и взаимна подкрепа.

  Корнелия Нинова запозна колегите си с политическата обстановка в страната, напускането на парламента от страна на БСП и получи тяхната подкрепа за отстояване на демократичните права на гражданите и върховенството на закона в България.

  След запознаване със случаи на ограничаване на свободата на словото и предприемане на мерки срещу журналисти в България, допълнително в проекта за декларация беше включен текст в защита на свободата на изразяване.

  В декларацията шестте партии обявяват инициатива за европейска минимална пенсия, европейски трудов кодекс и европейска агенция по труда. Те трябва да гарантират еднакви социални и трудови права на всички европейски граждани и да не допускат двойни стандарти между държавите членки.

  Шестте участници в срещата настояват за борба с укриването на данъци и премахване на данъчните убежища. В декларацията се набляга на мерки за забрана на двойния стандарт при храните.

Оставете коментар