Четвъртък, 12 Декември 2019
Неделя, 03 Март 2019 12:18

Президентът прие почетния строй пред Паметника на Незнайния воин

Тържествена церемония за издигане на националното знаме се състоя пред Паметника на Незнайния воин в София по случай 141 години от Освобождението на България. Стотици граждани се стекоха пред Паметника за честването. 

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев прие почетния строй на националната гвардейска част. Под звуците на българския химн тържествено беше издигнат националният трибагреник. Президентът положи венец на признателност пред Паметника на незнайния войн. 

Сред присъствалите на тържествената церемония бяха началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, представители на дипломатически мисии, Симеон Сакскобургготски, представители на ръководния състав на Министерството на отбраната, висши офицери от Въоръжените сили. 

По-рано днес в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" бе отслужена Архиерейска Света литургия за Националния празник на България и за църковния празник Неделя месопустна. След литургията патриарх Неофит отслужи и молебен за Националния празник. 

В 12.00 часа по случай Трети март се състоя и тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред Президентството.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар