Събота, 04 Април 2020

Понеделник, 11 Март 2019 15:55

Още един пострадал на "Граф Игнатиев"

Само за седмица втори човек пострада от ограничителите на столичната улица, чийто ремонт продължава

На 7 март около 11 часа възрастен мъж е пострадал, след като се спънал в спорните ограничения, поставени по искане на Пътна полиция, съобщава Mediapool.

Минувачи са помогнали на мъжа да стане, спрели кръвта от лицето му и събрали разпилените му вещи. Продавачка от съседен магазин споделила, че това е вероятно десетият случай на спънал се в ограничителите и пострадал гражданин.

В началото на март 48-годишна жена също се спъна в ограничителите и пострада – пукната ръка, лепене на нос и натъртвания. По ирония на съдбата пострадалата се оказа ватманка. Според нея каменните триъгълни блокчета трябва да бъдат заменени с ограничителна жълта линия.

Ограничителите бяха поставени с цел да пазят пешеходците от трамваите, но сега се оказва, че те не са безопасни. Още с поставянето им граждани предупредиха, че може да предизвикат инциденти с пешеходци.

В началото на месеца от общината заявиха, че ако специалистите решат, че ограничителите не са безопасни или са поставени на неправилни места, ще вземат мерки.

В края на януари потребител в социалните мрежи публикува снимка от пропаднала в дупка линейка на ул. "Граф Игнатиев".

От публикуваната снимка се виждаше кола на Спешна помощ, която е стъпила на поставените от майстори плоскости върху дупка на ремонтираната улица.

Дървени плоскости са поставени на места, където още не са наредени плочките или има останали дупки. За гражданите обаче преминаването по тези плоскости очевидно също не е безопасно.

източник: mediapool.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар