Четвъртък, 09 Юли 2020

Понеделник, 11 Март 2019 15:55

Още един пострадал на "Граф Игнатиев"

Само за седмица втори човек пострада от ограничителите на столичната улица, чийто ремонт продължава

На 7 март около 11 часа възрастен мъж е пострадал, след като се спънал в спорните ограничения, поставени по искане на Пътна полиция, съобщава Mediapool.

Минувачи са помогнали на мъжа да стане, спрели кръвта от лицето му и събрали разпилените му вещи. Продавачка от съседен магазин споделила, че това е вероятно десетият случай на спънал се в ограничителите и пострадал гражданин.

В началото на март 48-годишна жена също се спъна в ограничителите и пострада – пукната ръка, лепене на нос и натъртвания. По ирония на съдбата пострадалата се оказа ватманка. Според нея каменните триъгълни блокчета трябва да бъдат заменени с ограничителна жълта линия.

Ограничителите бяха поставени с цел да пазят пешеходците от трамваите, но сега се оказва, че те не са безопасни. Още с поставянето им граждани предупредиха, че може да предизвикат инциденти с пешеходци.

В началото на месеца от общината заявиха, че ако специалистите решат, че ограничителите не са безопасни или са поставени на неправилни места, ще вземат мерки.

В края на януари потребител в социалните мрежи публикува снимка от пропаднала в дупка линейка на ул. "Граф Игнатиев".

От публикуваната снимка се виждаше кола на Спешна помощ, която е стъпила на поставените от майстори плоскости върху дупка на ремонтираната улица.

Дървени плоскости са поставени на места, където още не са наредени плочките или има останали дупки. За гражданите обаче преминаването по тези плоскости очевидно също не е безопасно.

източник: mediapool.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 11 Март 2019 15:55
  Айде спрете да крадете в такива мащаби, бе!

  Добре че сме благословени с прекрасен климат, че да сме изпозагинали досега, ако бяхме в тропиците. Простата аритметика доказва само едно: градът ни се управлява от прости хора. Прости и крадливи.

   

 • Понеделник, 11 Март 2019 15:55
  След пороя в София: Над 700 сигнала за наводнени булеварди, подлези и квартали без ток (обзор)

  Общината в София бърза да почисти шахтите заради очакван нов дъжд следобед.

  Над 700 са получените сигнали за наводнени булеварди, подлези, спирки на метрото, закъсали автомобили и квартали без ток - това е равносметката след снощната силна буря в София.

  Един човек е леко пострадал, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. 63-та линия на градския транспорт в участъка от "Бяла чешма" към "Цар Борис Трети" е отклонена зарази завиряване.

  Няма други промени в движението на градския транспорт в София. И към момента екипи на Столичната община и на пожарната отводняват улици в кварталите "Красна поляна" и "Манастирски ливади", информира кметът Йорданка Фандъкова.

 • Понеделник, 11 Март 2019 15:55
  Корнелия Нинова към общинските съветници: Осигурете на всяко дете място в детска градина

  По данни на ООН до 2050 г. ще загубим една четвърт от населението си. Според лидера на БСП само се говори по този въпрос, но не се предприемат конкретни стъпки от управляващите

Оставете коментар