Понеделник, 27 Май 2019
Четвъртък, 14 Март 2019 11:40

Огромна подкрепа за проекта „Обединени консерватори” на Николай Бареков от президента на АКРЕ Ян Захрадил  

На 22 март проектът се представя в България

Президентът на Алианса на европейските консерватори и реформисти и водещ кандидат за председател на Европейската комисия (ЕК) на общите европейски избори през май 2019 година на ЕКР Ян Захрадил изрази подкрепата си към политическия проект на Николай Бареков „Обединени консерватори” и обяви, че следващата седмица ще посети София по повод Конгреса на консерваторите, чийто домакин ще бъде „Презареди България”.

“Аз съм много радостен, че ще посетя България на 22 март и ще се присъединя към моя приятел Николай Бареков и ще представим новия му политически проект, който е много важен за Група на ЕКР в следващия мандат. В настоящия парламент сме третата по големина група и се надявам да запазим тази позиция и дори да я подобрим.  Убеден съм, че с нашите приятели от България  ще постигнем тази цел”, заяви Захрадил.

Ето това се нарича истинска международна подкрепа за един истински консерватор, не като измамните фалшиви новини и конференции на някои “колеги”, коментира изказването от своя страна евродепутатът Николай Бареков.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Март 2019 11:40
  Огромна победа за партията на Орбан на европейския вот

  Без големи изненади преминаха изборите в 21 европейски държави

 • Четвъртък, 14 Март 2019 11:40
  Избираме за четвърти път българските представители в Европейския парламент

  В България и в други двайсет държави от Европейския съюз се провеждат избори за членове на Европейския парламент. Изборният ден започна в 7 часа сутринта и ще приключи в 20 часа вечерта.

  Българите ще изберат 17 души от кандидатиралите се 318 по пропорционалната система с национални листи на партии и коалиции и инициативни комитети. Територията на страната е разделена на 31 избирателни района. За българите в чужбина ще бъдат отворени 191 секции в 64 страни. 

  Във вота за българските членове в Европейският парламент участват 13 партии, 8 коалиции и шестима независими кандидати. Сред кандидатите за евродепутати от България има един гражданин на Холандия и един на Унгария. 

  В страната избирателните секции са 11 661. В избирателните списъци фигурират 6 355 633 избиратели, очаква се до урните да отидат над 2 милиона от тях. 

  До края на изборния ден в 20 часа остава забраната в медии да се оповестяват данни от социологически проучвания. Политическата агитация също е забранена.  

 • Четвъртък, 14 Март 2019 11:40
  Каква Европа? За да променим нещо, трябва да действаме

  В ЕП не са представени национални, а политически каузи.  Залогът на тези избори е именно в това, каква ще бъде новата политическа конфигурация на европарламента.

Оставете коментар