Неделя, 23 Февруари 2020

Четвъртък, 14 Март 2019 13:43

БСП: Турска фирма ли ще вземе Летище София?

Предопределен ли е изборът на концесионер?

"Днес беше приета скандална поправка в Закона за концесиите. Според нея, концесионният договор няма да е недействителен, ако не отговаря на българското законодателство." Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева на пресконференция. Тя обясни, че депутатите са взели решение да отпадне т. 6 на параграф 17 от Закона. "За първи път държавата е напълно уязвима и не може защити своя интерес. Затова питаме: предопределен ли е изборът на концесионер? Защо е необходима поправката, която прави държавата напълно уязвима? Ако е предопределен изборът на концесионер, стоят ли турски интереси зад тази фирма?", попита Йончева. Тя припомни, че концесията беше спряна по време на служебното правителство с мотива, че законът застрашава националната сигурност.

Корнелия Нинова: Залагат се прегради към бъдещо прекратяване на концесията

Лидерът на БСП Корнелия Нинова допълни, че в променения Закон се връзват  ръцете на бъдещи управляващи. "Няколко пъти сме казвали, че ако народът ни се довери да управляваме, ще прекратим тази концесия. За да се вържат ръцете за подобни бъдещи действия, се вкарват промени, които затрудняват този процес. България ще трябва да плаща при едно такова бъдещо действие, дори и виновен по договора да е концесионерът. Изрично се записва, че ще се решава в Арбитражен съд. Залагат се прегради към бъдещо прекратяване на концесията. Това ни навежда на мисълта, че всичко е договорено и че се поема ангажимент към бъдещия концесионер- който и да дойде на власт, няма да може да засегне интересите му", поясни Нинова.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Март 2019 13:43
  Антон Кутев: Борисов е доста притеснен, щом вкара рублите в испанското разследване

  Няма да се кандидатирам за лидер на БСП, категоричен е социалистът

 • Четвъртък, 14 Март 2019 13:43
  Националният съвет на БСП решава дата за нов конгрес

  Националният съвет на БСП се събира днес, за да обсъди политическата обстановка в страната и да определи параметрите на юбилейния 50-ти конгрес на партията.

  На заседанието на пленума на БСП се очаква и докладът на лидера на партията Корнелия Нинова, който ще открои задачите пред БСП и ще анализира актуалната политическа обстановка в страната.

  Очаква се да бъде обсъден и ходът на отчетно-изборната кампания на БСП и приемането на решения.

  Важна точка е и насрочване на дата и място за провеждането на конгреса. Тя ще е след като минат първият и вторият тур за избор на лидер на 23 април и 3 май. Припомняме, че Корнелия Нинова води убедително със събрани 31 номинации срещу 13 за Кирил Добрев и 2 за Сергей Станишев.

  На днешното заседание е възможно да бъде предложен и зам.-председател на БСП, който да замества Корнелия Нинова по време на изборната кампания.

 • Четвъртък, 14 Март 2019 13:43
  Нинова: Кампанията в БСП е възможност за изработване на програма за управление на страната

  Председателят на БСП Корнелия Нинова се включи в работата на две отчетно-изборни конференции в "Красна поляна" и район "Студентски" като част от продължаващите обиколки в страната. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Оставете коментар