Неделя, 26 Май 2019
Петък, 15 Март 2019 13:36

Правят експертиза на почерка в тефтерчето на Иванчева

Писал ли е Петко Дюлгеров в белия тефтер трябва да стане ясно на 9 април

Допълнителна експертиза ще установява кой е писал в личния тефтер на подсъдимата за подкуп Десислава Иванчева. Това разпореди Специализираният наказателен съд, след като в съдебната зала експерт заяви, че в тефтера има дописване на цифри и букви.

Бялото тефтерче на отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е основно доказателство по делото, тъй като, според прокуратурата, в него тя си е водили записки, свързани с поискания подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. Пред съда експертът Александър Апостолов обясни, че фигуриращата в тефтера цифра 40 000 не е писана от Иванчева и затова съдът му възложи да установи дали почеркът е на Иванчева:

"Поради тези причини поискахме да бъде изследван неговият почерк", обясни защо ще се проверява почеркът точно на посредника в корупционната схема Петко Дюлгеров прокурор Богдана Тончева.

Апостолов отказа да предположи чий може да е чуждият почерк. Пред съда той каза, че трябва да се направи изследване, но това може да стане след като им се възложи задача, определи хонорар и заплати. Чак след това може да съобщи мнението си.

Установеното дописване в тефтерчето ѝ стана повод за поредните критики на Десислава Иванчева и на бившата ѝ заместничка Биляна Петрова към прокуратурата, че доказателства изчезва или се надписват.

На 9 април ще стане ясно дали Петко Дюлгеров е писал в тефтера на Иванчева.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 15 Март 2019 13:36
  Цацаров: 12 досъдебни производства е завела прокуратурата за евровота

  БСП сигнализира за десетки нарушения още в началото на изборния ден

 • Петък, 15 Март 2019 13:36
  Главният прокурор нареди проверка на твърдения за надплатени партийни субсидии за 6,5 млн. лв.

  Прокуратурата ще проверява партийните субсидии за 2018 година. По разпореждане на главния поркурор Сотир Цацаров Върховната административна прокуратура ще установява дали са платени 6,5 милиона лв. повече на партиите, съобщи БНР.

  Информацията за надплатените милиони, на партиите, имащи право да получават пари от бюджета,  дойде от екипа на „Шоуто на Слави“. Оттам са изчислили, че вместо по 11 лева на действителен глас, подаден за тях, както казва Законът за политическите партии, влезлите в парламента плюс тези, спечелили над 1% от действителните гласове на последните парламентарни избори, са взели по 13,23 лева.

  Така се получавало, защото към реалните гласове за всяка партия към общата субсидия са били добавени и гласовете за партиите, които са под границата от 1%,  гласовете за независимите кандидати за депутати, и на онези,  гласували с опцията „Не подкрепям никого“.

 • Петък, 15 Март 2019 13:36
  Нинова: Ставаме все по-бедната и корумпирана държава в Европа

  Не вярвам на КПКОНПИ, вярвам на г-жа Кьовеши, заяви лидерът на БСП

Оставете коментар