Сряда, 22 Май 2019
Петък, 15 Март 2019 13:40

Зам.-кметът на Хасково напуска общинското жилище за социално слаби

При стотици чакащи, зам.-градоначалничката плащала само 70 лв. месечен наем

Заместник-кметът на Хасково Милена Янузова живее в общинско жилище за социално слаби, без да отговаря на условията за ползването му. Пред БНР тя обясни, че мислела жилището за ведомствено, а не за предназначено за социално слаби семейства.

„Ако нямах друга опция, в смисъл, ако нямаше общинско жилище, щях да си наема квартирата. Ако има опция, защо не. Между другото, жилището е много хубаво. Тя информацията е публична - 70 лв., аз съм склонна да плащам много повече".

Кметът на Хасково Добри Беливанов съобщи, че заместничката му ще напусне жилището и че е  назначил проверка на всички общински жилища, а прокуратурата проверява случай на продаден общински апартамент с подправени документи и подписи.

Общината разполага с 495 жилища. За социално слаби те са 105, а за тях чакат стотици жители на града, които отговарят на критериите за ползването им.

Преди дни Върховната административна прокуратура откри нарушения в наредбите за продажба и наемане на общински жилища в страната.

Милена Янузова е назначена за заместник-кмет на община Хасково на 21 декември м.г., след като Милена Трендафилова и Евгени Консулов напуснаха след скандала „Кум гейт“.

Янузова е вторият зам.-кмет на Хасково и отговаря за европейските програми и проекти.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 15 Март 2019 13:40
  Каракачанов: Разпоредих пълна проверка на процедурата по събарянето на стената на бившето военно поделение в Хасково

  Вицепремиерът още веднъж подчерта, че "Апартаментгейт" е свързан с избора на нов главен прокурор

 • Петък, 15 Март 2019 13:40
  Каракачанов: Ситуацията в Габрово е овладяна. Местната власт най-накрая трябва да започне да си върши работата

  Общините трябва да се грижат за обществения ред, а не да чакат и да изпробват професионализма на полицията, заяви вицепремиерът.

  "Ситуацията е овладяна. Полицията си е свършила работата". Това обяви вицепремиерът по обществения ред и сигурността Красимир Каракачанов по повод снощния протест в Габрово, при който се стигна до ексцесии.

  По този повод вицепремиерът свика извънредна среща с ръководството на МВР в Министерския съвет тази сутрин. Той подчерта, че протестът е предизвикан от криминален инцидент, а именно побоя на служител на магазин от трима роми. По думите му протестът е бил спонтанен и няма данни за политическо вмешателство.

  Във връзка със създалото се напрежение Каракачанов обаче отправи сериозни препоръки към всички местни власти, след като вчера протестът се пренасочи към ромската махала на града, която в момента се оказва, че вече е опразнена.

  "Проблемът е, че местната власт трябва да бъде много по-наблюдателна и активна в подобни процеси. За да не се стига до такива неща и да се налага полицията да идва, защото това означава организиране на човешки и финансов ресурс. Това коства големи усилия.

 • Петък, 15 Март 2019 13:40
  Контрера бесен: Местната власт се използва като рупор на отявлена гей пропаганда

  Необясним е култът на кметовете на ГЕРБ към хомосексуализма и неговата публична апологетика, коментира общинският съветник от ВМРО

Оставете коментар