Сряда, 05 Август 2020

Петък, 15 Март 2019 13:40

Зам.-кметът на Хасково напуска общинското жилище за социално слаби

При стотици чакащи, зам.-градоначалничката плащала само 70 лв. месечен наем

Заместник-кметът на Хасково Милена Янузова живее в общинско жилище за социално слаби, без да отговаря на условията за ползването му. Пред БНР тя обясни, че мислела жилището за ведомствено, а не за предназначено за социално слаби семейства.

„Ако нямах друга опция, в смисъл, ако нямаше общинско жилище, щях да си наема квартирата. Ако има опция, защо не. Между другото, жилището е много хубаво. Тя информацията е публична - 70 лв., аз съм склонна да плащам много повече".

Кметът на Хасково Добри Беливанов съобщи, че заместничката му ще напусне жилището и че е  назначил проверка на всички общински жилища, а прокуратурата проверява случай на продаден общински апартамент с подправени документи и подписи.

Общината разполага с 495 жилища. За социално слаби те са 105, а за тях чакат стотици жители на града, които отговарят на критериите за ползването им.

Преди дни Върховната административна прокуратура откри нарушения в наредбите за продажба и наемане на общински жилища в страната.

Милена Янузова е назначена за заместник-кмет на община Хасково на 21 декември м.г., след като Милена Трендафилова и Евгени Консулов напуснаха след скандала „Кум гейт“.

Янузова е вторият зам.-кмет на Хасково и отговаря за европейските програми и проекти.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар