Неделя, 18 Август 2019
Вторник, 19 Март 2019 08:59

БСП не е разделена, категоричен е Александър Симов

Разочарованите от избора на Йончева са 0,001%, смята депутатът

БСП не е разделена. Хората в БСП, които са разочаровани от избора на Елена Йончева, са 0,001%. Това каза пред камерата на БТВ журналистът и депутат от БСП Александър Симов, който коментира последните несъгласия в партията, свързани с избора на Елена Йончева за водач на листата за евроизборите.

"На мен предложението на Сергей Станишев Елена Йончева да бъде избрана първа, а той втори в листата, ми прилича на сделка. Това е недопустимо. Учуден съм от бързането на Станишев да бъде поставен втори в листата. Пленумът на БСП ще реши това след няколко седмици. Върху мен не е оказван натиск да не гласувам за него. Не е имало никакви фалшификации. Просто имаше сблъсък на две линии в партията и едната победи. Това е демокрацията. БСП не е разединена и изборите ще докажат това“, категоричен бе Симов.

Според него твърденията на Сергей Станишев са опит да оправдае политическата си загуба и да я превърне в партийна. „Националният съвет ще реши подредбата на останалите места в листата“, подчерта депутатът.

И допълни, че макар поведението на лидера на ПЕС през последните дни да не му харесва, това не означава, че няма да гласува за него. „Станишев имаше един прекрасен ход. Като видя какво се случва, можеше да се оттегли. Елена Йончева е един прекрасен водач на листата. Тя е нещо ново и е лице на битката срещу корупцията и модела на управление", акцентира Симов.

"Диалог между Сергей Станишев и Корнелия Нинова трябва да има, а срещу ПЕС няма никаква атака. Просто БСП не приема някои от идеите на ПЕС и това е напълно нормално. Социалистическата партия никога не е водила пропаганда и война с европейските социалисти. Когато сме имали несъгласия с политиката им винаги сме ги изказвали ясно и точно“, поясни той.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 19 Март 2019 08:59
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Вторник, 19 Март 2019 08:59
  БСП пита управляващите: Колко трябва да е важен Пламен Георгиев?

  Позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"

  Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ?

  1. Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца.
  2. Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.
  3. Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.
  4. Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.
  5. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.
  6. Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София.
 • Вторник, 19 Март 2019 08:59
  Корнелия Нинова: Искаме обсъждане на Бюджет 2020 отсега. Готови сме с нашите предложения

  Държавна политика се прави с ум и с грижа за хората, а не с ПР акции

Оставете коментар