Петък, 24 Май 2019
Вторник, 19 Март 2019 08:59

БСП не е разделена, категоричен е Александър Симов

Разочарованите от избора на Йончева са 0,001%, смята депутатът

БСП не е разделена. Хората в БСП, които са разочаровани от избора на Елена Йончева, са 0,001%. Това каза пред камерата на БТВ журналистът и депутат от БСП Александър Симов, който коментира последните несъгласия в партията, свързани с избора на Елена Йончева за водач на листата за евроизборите.

"На мен предложението на Сергей Станишев Елена Йончева да бъде избрана първа, а той втори в листата, ми прилича на сделка. Това е недопустимо. Учуден съм от бързането на Станишев да бъде поставен втори в листата. Пленумът на БСП ще реши това след няколко седмици. Върху мен не е оказван натиск да не гласувам за него. Не е имало никакви фалшификации. Просто имаше сблъсък на две линии в партията и едната победи. Това е демокрацията. БСП не е разединена и изборите ще докажат това“, категоричен бе Симов.

Според него твърденията на Сергей Станишев са опит да оправдае политическата си загуба и да я превърне в партийна. „Националният съвет ще реши подредбата на останалите места в листата“, подчерта депутатът.

И допълни, че макар поведението на лидера на ПЕС през последните дни да не му харесва, това не означава, че няма да гласува за него. „Станишев имаше един прекрасен ход. Като видя какво се случва, можеше да се оттегли. Елена Йончева е един прекрасен водач на листата. Тя е нещо ново и е лице на битката срещу корупцията и модела на управление", акцентира Симов.

"Диалог между Сергей Станишев и Корнелия Нинова трябва да има, а срещу ПЕС няма никаква атака. Просто БСП не приема някои от идеите на ПЕС и това е напълно нормално. Социалистическата партия никога не е водила пропаганда и война с европейските социалисти. Когато сме имали несъгласия с политиката им винаги сме ги изказвали ясно и точно“, поясни той.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар