Вторник, 22 Октомври 2019
Четвъртък, 21 Март 2019 12:17

Кметът на Червен бряг е обвинен за длъжностно престъпление

На свобода е срещу 75 000 лева

Специализираната прокуратура обвини кмета на Червен бряг Данаил Вълов в длъжностно престъпление.

Той е с мярка за неотклонение парична гаранция от 75 000 лева, а държавното обвинение ще иска и временното му отстраняване от поста.

Вълов коментира каза за „Хоризонт“  на БНР: "Добрата новина е, че не са ме обвинили, че съм откраднал директно пари, с които да съм си купил луксозно жилище или нещо друго! Ако са били нарушени някакви права на някаква фирма преди две години ми е интересно, защо фирмата не е заявила тогава“.

"Нямам нищо против контролните органи да си изпълняват задълженията“, допълни още кметът Данаил Вълов по повод вчерашната акация на Специализираната прокуратура в сградата на общината и още:

"Аз специално съм доволен от тяхното отношение към мен и семейството ми, но тежко въоръжена жандармерия да извежда принудително служители от общината, които при това са свидетели?! - според мен, тука някъде има някакво превишаване. Моите служители не са престъпници и не са отказвали никога да съдействат на правораздавателните органи, а са били извеждани вчера показно с тежко въоръжение, с маски.."

Вълов беше освободен вчера след снемане на показания в Районното полицейско управление. Кметът и още петима общински служители бяха задържани при разследване на злоупотреби за 230 000 лева по европрограмата „Топъл обяд“. Заради акцията на специализираната прокуратура с участието на жандармерия и служители на Комисията за противодействие на корупцията беше отменен конкурс за директори на детски заведения, но обслужването на граждани беше нормално. Вълов се върна на работа следобед и участва в заседание на постоянна комисия. Пред БНР той обясни акцията с предизборната ситуация в страната.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 21 Март 2019 12:17
  “Архитектът на промяната” Борислав Игнатов ще бори корупцията с бивши общински служители, придобили десетки имоти по време на службата си (документи)

  Борис Милчев е в листата за общински съветници на Демократична България и един от основните консултанти на кандидата за кмет арх. Игнатов. Така и не е ясно как като общински служител е придобил десетки скъпи имоти

 • Четвъртък, 21 Март 2019 12:17
  Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са били приети и в Белия дом

  Българската делегация в Съединените щати е разговаряла с Тим Морисън, съветник на президента Доналд Тръмп по въпросите на Европа, Русия и контрола над оръжията за масово поразяване

  Главният прокурор Сотир Цацаров, неговият заместник Иван Гешев, както и ръководителите на ДАНС Димитър Георгиев, Националната разузнавателна служба Атанас Атанасов и служба "Военна информация" Велко Атанасов, са били приети и в Белия дом. Това стана ясно от снимка, която пресслужбата на прокуратурата разпространи в понеделник. 

  Българската делегация, която миналата седмица бе на посещение в Съединените щати, е разговаряла с Тим Морисън, съветник на президента Доналд Тръмп по въпросите на Европа, Русия и контрола над оръжията за масово поразяване. Морисън е член на Съвета по национална сигурност в администрацията на американския президент.

  На официалната си фейсбук-страница Федералното бюро за разследване (ФБР) в петък също публикува снимка за срещата с ръководствата на българските прокуратура и специални служби.

 • Четвъртък, 21 Март 2019 12:17
  Мнозинството във ВСС поиска оставката на Лозан Панов

  Председателят на Върховния съд е определен като недостоен за тогата заради позицията си за Полфрийман

Оставете коментар