Четвъртък, 28 Май 2020

Четвъртък, 21 Март 2019 12:17

Кметът на Червен бряг е обвинен за длъжностно престъпление

На свобода е срещу 75 000 лева

Специализираната прокуратура обвини кмета на Червен бряг Данаил Вълов в длъжностно престъпление.

Той е с мярка за неотклонение парична гаранция от 75 000 лева, а държавното обвинение ще иска и временното му отстраняване от поста.

Вълов коментира каза за „Хоризонт“  на БНР: "Добрата новина е, че не са ме обвинили, че съм откраднал директно пари, с които да съм си купил луксозно жилище или нещо друго! Ако са били нарушени някакви права на някаква фирма преди две години ми е интересно, защо фирмата не е заявила тогава“.

"Нямам нищо против контролните органи да си изпълняват задълженията“, допълни още кметът Данаил Вълов по повод вчерашната акация на Специализираната прокуратура в сградата на общината и още:

"Аз специално съм доволен от тяхното отношение към мен и семейството ми, но тежко въоръжена жандармерия да извежда принудително служители от общината, които при това са свидетели?! - според мен, тука някъде има някакво превишаване. Моите служители не са престъпници и не са отказвали никога да съдействат на правораздавателните органи, а са били извеждани вчера показно с тежко въоръжение, с маски.."

Вълов беше освободен вчера след снемане на показания в Районното полицейско управление. Кметът и още петима общински служители бяха задържани при разследване на злоупотреби за 230 000 лева по европрограмата „Топъл обяд“. Заради акцията на специализираната прокуратура с участието на жандармерия и служители на Комисията за противодействие на корупцията беше отменен конкурс за директори на детски заведения, но обслужването на граждани беше нормално. Вълов се върна на работа следобед и участва в заседание на постоянна комисия. Пред БНР той обясни акцията с предизборната ситуация в страната.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар