Петък, 14 Август 2020

Сряда, 27 Март 2019 15:49

"Спаси София": Има двоен стандарт при ремонта на "Графа"

Площад "Гарибалди" отворен, без да е готов

Всички граждани имаме забележки за цялостния ремонт на ул. "Граф Игнатиев" в София, не само за площад "Гарибалди". Това заяви пред БНР Борис Бонев от "Спаси София". Изказването му е по повод вчерашното премахване на оградите на площада. Така се оказва, че той е отворен, без обаче да е готов.

Днес пък предстои главният арх. Здравко Здравков да представи на общинските съветници новите ограничители, които ще заменят т.нар. "перки на акули".

Бонев напомни, че ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" е трябвало да приключи още в началото на октомври миналата година. Според него зимата не е била особено тежка, за да има основание за опрощаване на 90 дни от работната дейност.

Явно когато се налага на твоя си фирма да направи всичко възможно, за да ѝ дадеш възможност да работи, прави всичко, отбеляза той.

Според него е имало съществена разлика при проверките на фирмата, ремонтирала ул. "Граф Игнатиев", и тази, извършила ремонта на градинката пред СУ "Св. Климент Охридски".

Там видяхме кмета и главния архитект изключително строги, бесни, емоционални и непоколебими в желанието си да получат качество, изтъкна той. Според него поведението им контрастирало с вчерашните думи на зам.-кмета по транспорт Дончо Барбалов за ул. "Граф Игнатиев" - "има тук-там някои неща, ама те ще ги оправят".

Няма как да не си говорим за двойни стандарти, когато видим, че далеч по-некачественият ремонт на "Графа" се третира по различен начин, категоричен бе Бонев.

Той изрази мнение, че на активна строителна площадка не трябва да бъде разрешено свободното преминаване на хора. Ако се случи нещо, кой носи отговорност, пита той.

Бонев напомни и че от "Спаси София" са предложили три варианта за решение на проблема с ограничителите по "Графа", като никой от тях не е обемна фигура, която да затруднява допълнително движението на пешеходците.

Според него най-вероятният избор на главния архитект, а именно варианта с колчета, е недопустим. "Граф Игнатиев" така или иначе е тясна улица и ако допълнително я стесним с колчета, ще затрудним пешеходците, убеден е той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар