Петък, 14 Август 2020

Петък, 29 Март 2019 06:39

Новата партия на Прокопиев“Спаси България” се готви за старт през май

В последните дни поръчковите акции на „Спаси София“ („Смучи София“), достигат висоти. Подготовката за местните избори тече с пълна сила.

НПО “Спаси София” трябва да прерасне в партия „Спаси България“ за местните избори през октомври, твърдят запознати с дейността на петимата джендър активисти, громящи всекидневно управлението на Фандъкова.

Този сценарий се спряга от месеци в различни онлайн медии, като главни действащи лица са подсъдимият олигарх Иво Прокопиев в качеството си на финансист на политическия проект, идеолог - шефът на новините на bTV Венелин Петков, а лидер - общинският съветник Иво Божков, който вече активно се проявява зад различни прояви на въпросния хомосексуален кръг.

Плановете на Прокопиев били да прекръсти групата на „Спаси България” и да я превърнат в партия, от името на която Иво Божков да се яви като кандидат-кмет срещу Йорданка Фандъкова на изборите в София догодина.

Подсъдимият олигарх не случайно е избрал да насочи усилията си в посока на гей-формацията. От няколко години той успешно използва активистите в различни яростни нападки срещу дейността на Столична община и кмета Йорданка Фандъкова, заради които мнозина вече ги на наричат „Смучи (а не Спаси) София“.

Всъщност, злобата на петимата набира скорост, след като спира хлебването им по проекта „Спаси метрото“, който ги обединява. Дотогава те получават дребни поръчки от Столична община и решават, че са абонирани за яслата доживотно. След отказа да бъдат настанени на постоянна хранилка, „Спаси София“ започват серия от акции срещу общината.

Същите юнаци преди година откраднаха паветата на столичния бул. „Дондуков”, докато беше в ремонт, и опитаха да инсинуират, че той се прави некачествено.

Истината обаче скоро се разкри благодарение на видеозаписи, на които се вижда, че именно те прибират каменните блокчета. Целта тогава беше да организират протест на следващия ден срещу „некачествения ремонт“. Тогава евродепутатът Ангел Джамбазки в коментар пред медиите определи случилото се като саботаж и подривна дейност.

От ремонта на „Дондуков“ петимата „спасители“ се преместиха на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. А паралелно с това инициираха под натиск въвеждането на нощен транспорт в София, който се оказа с фантастични загуби и минимален ефект.

„Спасителите“ не подминаха и реконструкцията на ул. „Иван Вазов”, където се намират офисите на Прокопиев. Неудобството на олигарха да се придвижва свободно по време на ремонта на улицата изкара на светло връзката му с момчетата, които се активираха яростно във Фейсбук страницата си. За няколкото обвинения срещу Прокопиев, който остана извън ареста с мярка „подписка“, обаче е настъпила тишина.

Зад дейностите и мненията на петимата „спасители“ прозират и грантовете на „Америка за България”. Имената на Андрей Зографски, Борис Бонев, Виктор Чаушев, Гергин Борисов и Христо Илиев добиха голяма популярност по времето на протестите срещу кабинета „Орешарски”. Точно тогава те бяха сред съратниците на психодесните протестъри, предвождани от лидера на „Да, България“ Христо Иванов, Радан Кънев и „Протестна мрежа”.

Скоро след като десните успяват да се наместят със свои общински съветници в София, в лицето на Иво Божков, влиза в СОС, групата се намества удобно с нова задача, за която получава грантове от „Америка за България” с посредничеството на Прокопиев – натиск и влияние около обществени поръчки и започва буквално да смуче София. Те започват яростни атаки на различни фронтове около харчовете и ремонтите на общината, като често сменят съвсем противоположни позиции и така лъсва, че само едно – целта им е да влияят на поръчки, да определят подизпълнители и да правят политики.

Като пример – разкрития в медиите за ремонта на „Граф Игнатиев“ да лобират за конкретна фирма, която да бъде подизпълнител на „Джи Пигруп” с мотива, че уж давали по-ниски цени, което после се оказа невярно. Това обаче не бе отразено например от bTV, където иначе въпросните хомосексуални момчета участват редовно в сутрешните блокове благодарение Венелин Петков.

Един от петимата „спасители“ – Гергин Борисов, е идеолог на гей организацията „Евролибераст”, която стана известна със слогана „да лапаш п*шки не е срамно”, с който хомосексуалистите се гордеят и развяват по протестите им срещу Фандъкова, когато дойде време за парад. А през ФБ страничката на организацията Гергин Борисов залива с вулгарни коментари политици от целия спектър. Като идеен гуро на гей-общността в политиката се спряга Радан Кънев.

Преглед на активностите на дружинката в интернет показва, че „Смучи София” и „Евролибераст” действат в пълен синхрон с медиите на Прокопиев, а основна подкрепа за разпространение на атаките им оказва bTV в лицето на новинарския шеф Венелин Петков.

За връзка между Иво Прокопиев и „спасителите“ близки спрягат не по-малко популярния Асен Асенов - радетел за легализирането на дрогата. Пловдивчанинът, който пет години работи за „Капитал“, е пишел в началото на кариерата си дописки за вестник „Комсомолска искра“ в родния си град под редакцията на Емил Стоянов, брат на президента Петър Стоянов. Очаква се Асенов да бъде натоварен с отговорни функции в бъдещата партия, като липсата на политически опит се компенсира с неговата огромна работоспособност.

Откакто не работи в „Капитал”, Асенов прибира стотици хиляди левове от Столична община и от община Пловдив, за да организира своите маргинални инициативи „Sofiadancingweek” “Sofiaarchitectureweek”. Друг спонсор на инициативите му е фондация „Америка за България“.

Хомосексуалната групичка има още едно медийно поле за изява –„България онеър“, с помощта на журналистката Ива Григорова, която направи репортаж за ремонта пред офиса на Прокопиев на ул. „Иван Вазов“, като интервюира Гергин Борисов.

Гергин Борисов е и най-кресливият защитник на гейове у нас, превъзнасяйки борбата за гей права на Виктор Лилов – активист от ДЕОС.

Друг „спасител“ - Виктор Чаушев, бе кандидат за общински съветник в София от „Реформаторския блок“. Сред най-близките му сподвижници е Трайчо Трайков, като именно той е един от хората, които отваря вратите пред амбициозния Чаушев. Чаушев често може да бъде видян в нежна момчешка компания, като негови близки дори твърдят, че кандидат-политикът е замесен в сложна емоционална афера с един от колегите си в „Спаси София“.

В последните дни поръчковите акции на „Спаси София“ („Смучи София“), достигат висоти. Подготовката за местните избори тече с пълна сила. Средствата – според личните им разбирания за морал.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар