Вторник, 29 Септември 2020

Петък, 29 Март 2019 13:58

Николай Бареков няма да се кандидатира за евродепутат, „Презареди България” обаче влиза в битката за евровота с млади лица

Бареков се обяви категорично против влизането на България в Еврозаната

 

Николай Бареков твърдо „за” Пакета „Мобилност”, ще отстоява до последно правата на наемните работници в България, против влизането на България в Еврозоната, няма да се кандидатира за евродепутат, но „Презареди България” влиза в битката за евровота с млади лица, преговорите с АТАКА продължават, Патриотите се явяват самостоятелно, цепят се за предстоящите избори. Това стана ясно по време на конференция, организирана от него и и Групата на Европейските консерватори и реформисти.

Като единствен, застанал категорично на страната на наемните работници, Бареков благодари на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов за това, че са запазили неутралитет в създалата се кризисна ситуация около гласуването на Пакета „Мобилност” в Европейския парламент. „Министър-председателя дори ми се обади за чуе аргументите ми, като отчете, че са разумни и трябва да се извадят на масата и да се върви към един истински дебат”, обяви евродепутатът пред пълна зала с млади членове и симпатизанти.

 „Средната заплата на един тираджия у нас е около 2000 евро, реалният осигурителен доход обаче е 260 евро, освен това, масово тези хора се прибират на родна земя и виждат семействата си един път на 11 месеца”, заяви в защита на позицията си и призова колегите си противници на Пакета „Мобилност” Ангел Джамбазки и Андрей Новаков да се откажат от евродепутатските си заплати в размер на 7 000 евро, да се качат на тировете и да установят сами условията на живот на наемните работници по международните пътища.

„Демографският  проблем, който е освен за България, ще бъде решен само тогава, когато българинът получи европейски доходи и европейски условия на труд”, категоричен е той.

От изявлението му стана ясно още, че е склонен да промени позицията си при две условия  – „незабавно увеличаване на заплатите на шофьорите на камиони с 20 % и второ – всички трудови договори да бъдат ревизирани и държавата да се намеси, така че българските шофьори, които карат по пътищата на Европа, да не взимат минималната заплата, а да взимат реалните пари, които им се полагат”.

Бареков се обяви и за изкореняване на порочната практика у нас хора да дават качествен труд срещу минималната работна заплата.

В противовес на критики на политическите си противници, че ако Пакетът бъде приет, то българските превозвачи ще фалират и шофьорите ще останат без работа, евродепутатът обясни, че това няма как да стане.

По думите му в момента българските тираджии работят за 2 000 евро заплата и се прибират у нас веднъж на 11 месеца, ако превозвачите фалират – „шофьорите ще намерят работа в Западна Европа, ще взимат по 8 000 евро заплата, които пари ще връщат в България и ще се прибират всеки месец при семействата си, заради желязната нормативна уредба в тези страни”. Бареков призова още едрите превозвачи да продадат скъпоструващите си Ламборгинита и Поршета, които по думите при някои от тях наброяват 10-20, и да вдигнат заплатите на своите работници.

Николай Бареков се обяви категорично и против влизането на България в Еврозаната. По думите еврото далеч не е панацея и няма да повиши стандарта у нас, както твърдят неговите защитници, а напротив -  загубване на национална идентичност, глад, мизерия и  драстично повишаване на външния дълг, прогнозира евродепутатът.  В аргумент уточни, че не случайно едни от най-развитите икономики в Европа са запазили националните си валути – Полша, Унгария, Дания.

По време на конференцията стана ясно още, че Бареков категорично няма да се кандидатира за евродепутат, но „Презареди България” влиза в битката за евровота с млади лица. „Диалогът е подновен, преговорите с ПП АТАКА и лидера й Волен Сидеров продължават”, обяви той и разкри, че от разговори с европейските консерватори е научил, че патриотите са взели решение и ще се явят разцепени на предстоящите избори.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 29 Март 2019 13:58
  Харалан Александров. „Доставчик на услуги“ на ГЕРБ. Незаконно е и неморално

  Когато моят СКЪП приятел Харалан Александров говори по вестници и телевизии, го прави като персонал на ГЕРБ, да си знаете, защото не ви го казват.

 • Петък, 29 Март 2019 13:58
  ЕК ще спира парите на корумпирани държави (на живо от ЕП)

  Еврофондовете ще се отпускат в зависимост от спазването на върховенството на закона в държавите членки на ЕС, обяви днес пред Европарламента  председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. В първата си реч за състоянието на съюза тя остави тази спорна тема за заключителната част, където каза: "Комисията отдава най-високо значение на върховенството на закона на закона. Затова ще защитим парите от бюджета по програмата Следващо поколение ЕС (750 млрд. евро - бел. ред) срещу всякакви измами, корупция и конфликт на интереси. Това не подлежи на преговори."

 • Петък, 29 Март 2019 13:58
  Европарламентът пита Гешев за Барселонагейт и записите на Борисов

  Правителството, прокуратурата и министерството на правосъдието трябва да отговорят на почти 30 неудобни въпроса

Оставете коментар