Четвъртък, 23 Май 2019
Събота, 30 Март 2019 17:52

Корнелия Нинова: Когато години наред водиш васална външна политика, резултатът е лош

Да излезеш през парадния вход и да се мъчиш да влезеш през задния - по-голямо унижение за Първанов едва ли може да има, смята лидерът на БСП

„Премиерът Борисов обвинява турската страна в лъжа. Това не звучи добре на фона на добросъседските отношения и личните отношения между Борисов и Ердоган“. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в с. Дивотино за изявленията на управляващите по повод намесата на Турция във вътрешните ни работи, съобщи пресцентърът на партията.

„Смятам, че нашите власти прикриват намесата на Турция в решенията по Закона за вероизповеданията“, добави Нинова.

Тя коментира, че когато години наред провеждаш васална външна политика, накрая резултатът е лош. „Нужна ни е политика с характер, възпитано и дипломатично, но и твърдо да отстояваме интересите си. Трябва да се каже и истината- имало ли е такава намеса или не“, категорична бе Нинова.

Лидерът на левицата припомни, че имаме признания от Екатерина Захариева, че разговори са водени, а и първоначалният вариант на закона претърпя изменения. „В окончателния вариант е факт – външното финансиране от Турция и други държави продължава, отсрочват се задълженията на мюфтийството и целите на Турция са изпълнени“, каза още Корнелия Нинова.

След срещата с протестиращи жители на с. Дивотино Корнелия Нинова коментира и решението на АБВ да се яви на изборите като „Коалиция за България“.

„Когато си бил президент на държавата и си стоял на парадния вход, да се опитваш да се върнеш в политиката през задния, като крадеш името на собствената си партия, за да помогнеш на опонентите й – по-голямо унижение за Георги Първанов едва ли може да има", каза Нинова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар