Четвъртък, 04 Юни 2020

Четвъртък, 04 Април 2019 10:27

Пламен Георгиев: Винаги съм се ръководил от високи морални принципи и професионални стандарти

Шефът на Антикорупционната комисия излиза в отпуск заради проверката, разпоредена от Цацаров

Във връзка с информацията на прокуратурата за разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров проверка на мен и семейството ми декларирам готовност за пълно съдействие, заяви председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев в позиция, разпространена до медиите.

С настоящото заявявам, че винаги съм спазвал законите и в моята дейност съм се ръководил от високи морални принципи и професионални стандарти, посочва още Георгиев.

Образуваната проверка е повод да се установи, че аз никога не съм извършвал каквито и да е противоправни действия. Работата на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество беше високо оценена в докладите на Европейската комисия от нашите европейски партньори. Постигнатите резултати неминуемо доведоха до реакция на засегнатите лица, чиято дейност Комисията е проверявала и е запорирала имуществото им. Именно те са в основата на организираната срещу мен компроматна кампания, заявява още шефът на КПКОНПИ.

С оглед нормалното протичане на проверката и нейната безпристрастност излизам в отпуск, за да няма никакво съмнение, че по какъвто и да е начин бих повлиял на резултатите от същата, обяви Георгиев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар