Петък, 05 Юни 2020

Петък, 05 Април 2019 11:51

Божанков: Властта казва, че поема морална отговорност, но само замазва очите на хората

Няма как КПКОНПИ да е независима, след като е избрана от управляващото мнозинство, заяви депутатът от БСП

"Управляващите говорят, че поемат морална отговорност, но какво реално правят? Пламен Георгиев излиза в отпуск – колкото да отминат събитията и хората да забравят скандала. Ако се върнем назад, ще видим, че и Делян Добрев подаде оставка, но остана в парламента." Това каза пред БНР народният представител от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков.

Според него управляващите замазват само очите на хората. "Г-н Цветан Цветанов подаде оставка, но остана зам.-председател на ГЕРБ и лидер на предизборния им щаб. Явно хората от властта запазват своите позиции и всичко това е театър, който се разиграват пред хората. Аз лично не вярвам на това правителство, което е изчерпало своя и професионален, и морален ресурс", добави Божанков.

Според него, няма как КПКОНПИ да е независима, след като е избрана от управляващото мнозинство. Той добави още, че няма как да се проведе съдебна реформа, след като министър става Данаил Кирилов.

"В професионален план той има по-скоро негативна оценка от юридическите среди. Как може той да провежда така необходимата съдебна реформа у нас? От последните събития стана известен като юриста, замесен във всеки един скандал, касаещ правото", категоричен бе Божанков.

Той добави, че Кирилов бе готов да прегази правилника на Народното събрание и законите в стремежа си да изпълни волята на своите шефове. "Не съм убеден, че като министър, можем да очакваме от него проява на характер, твърдост и воля за някакви реформи, в контекста на събитията в момента", каза народният представител от левицата.

Божанков добави, че в България има сериозен проблем с разделението на властите. "Очевидно е, че в България борба с корупцията не се води, в момента институциите симулират такава. Президентът инициира изключително важен КСНС по тази тема", отбеляза той. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар