Понеделник, 14 Октомври 2019
Сряда, 10 Април 2019 15:53

Елена Йончева: Следва „Борисовгейт“

Предстои нов скандал, който ще осветли сметки за стотици милиони в чужбина и имоти зад граница на управляващите, обеща тя

Според Елена Йончева, водач на евролистата на БСП, лавината от оставки в ГЕРБ е бягство от отговорност, предава БНР. По думите ѝ след „Апартаментгейт“ предстои нов скандал. От Велико Търново Йончева призова Бойко Борисов да си подаде оставката от премиерския пост.

Ще бъдат осветлени сметки за стотици милиони в чужбина и имоти зад граница на управляващите, посочи Елена Йончева и предупреди, че следва „Борисовгейт“:

„Всички тези оставки водят към „Борисовгейт“. Имам предвид това, че две трети от сигналите за корупция по висшите етажи на властта не се разследват. Това е констатация на Европейската комисия“.

Във Велико Търново, където Йончева се срещна с граждани, недоволни от качеството на въздуха и изсичането на горите в региона, тя призова Бойко Борисов да си подаде оставката като министър-председател. „Аз осъдих Бойко Борисов на втора инстанция за лъжа. Няма българин в България, който да иска да имаме министър-председател - съдебно доказан лъжец“, обяви Йончева, цитирана от Националното радио.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар