Събота, 04 Юли 2020

Сряда, 10 Април 2019 16:58

Каракачанов: Предлагам феър плей между нас, "Атака" и НФСБ

Опасността от бежанска вълна през България не е отминала, сподели вицепремиерът

„Предлагам феър плей между нас - "Атака", ВМРО и НФСБ“. Така коментира участието на патриотичните партии в предстоящия евровот вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването "Нещо повече" по Нова телевизия. Той призна, че "буквално до вчера се е борил патриотите да са заедно на евроизборите". И подчерта, че е бил против явяване на патриотичните формации по двойки на изборите, защото НФСБ не иска да бъде заедно с "Атака".

„Аз се опитвам да си свърша работата без излишни "балони", поясни той по повод мигрантските вълнения в Гърция.

И посочи, че опасността не е отминала, че се говори за 30-, 40-, 50 хиляди души, които могат да тръгнат към българската граница. За бежанците маршрутът през България обаче е резервен, успокои министърът на отбраната.

„Има няколко места, които са по-лесни за преминаване и точно там са концентрирани усилията. Следи се периметърът около реката,“, поясни той. По думите му при заплаха от мигрантски наплив, още първия ден на границата може да бъдат изпратени 1000 военни.

„И гръцките колеги, и турските работят добре с нашите граничари“, похвали ги министърът.

В навечерието на евровота няма да има битка на идеи, ще си говорим на кой колко му е голяма терасата! Така изрази възмущението си от ставащото

Той бе категоричен, че няма да коментира оставки, подадени в друга партия и приети от друг партиен лидер.

В края на разговора Красимир Каракачанов поздрави всички авиатори с това, че днес Министерският съвет е гласувал решение за възстановяване на военновъздушното училище в Долна Митрополия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар