Четвъртък, 23 Май 2019
Петък, 12 Април 2019 16:18

Борисов поиска оставката на шефа на габровската полиция

Полицията е за това, да е взела мерки, категоричен бе премиерът

Имам основателни претенции към директора на полицията в града. За мен оставката или поемането на отговорност от този директор трябва да стане факт, щом се прибере министърът. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Дубровник в отговор на въпрос за напрежението в Габрово, предизвикано от побоя на трима цигани над продавач в хранителен магазин. 

Премиерът обясни, че докато той самият е бил на Европейския съвет, а след това - Дубровник, министърът на вътрешните работи и главният секретар са били в централата на Европол в Лион. 

Борисов обясни още, че е получил сведения, че месеци наред са допуснати случаи в града, при които "разни такива групи да си пият бира на детски площадки, да се правят на интересни в града". 

"Това е ролята на полицията - това да не го допуска. Полицията е за това, да е взела мерки", категоричен бе премиерът. 

"Ако е така, както чувам, големи групи хора са се разхождали нагоре-надолу и са притеснявали майките, децата или хората, полицията къде е? Да са ми докладвали, да съм изпратил още 100-200-300 полицаи. Със стотици милиони дадохме повече за МВР. Имаме кадри, имаме всичко", аргументира се Борисов.

 "Какви правомощия? Няма незадържан ром, извършил престъпление", категоричен бе Борисов в отговор на въпрос необходимо ли е да се дадат повече правомощия на полицаите за борбата им с циганската престъпност. 

"От 12 000 затворници, или колкото са, 10 или 11 000 са роми. Недейте да настройвате хората и етносите едни срещу други", призова премиерът. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар