Неделя, 25 Август 2019
Петък, 12 Април 2019 16:18

Борисов поиска оставката на шефа на габровската полиция

Полицията е за това, да е взела мерки, категоричен бе премиерът

Имам основателни претенции към директора на полицията в града. За мен оставката или поемането на отговорност от този директор трябва да стане факт, щом се прибере министърът. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Дубровник в отговор на въпрос за напрежението в Габрово, предизвикано от побоя на трима цигани над продавач в хранителен магазин. 

Премиерът обясни, че докато той самият е бил на Европейския съвет, а след това - Дубровник, министърът на вътрешните работи и главният секретар са били в централата на Европол в Лион. 

Борисов обясни още, че е получил сведения, че месеци наред са допуснати случаи в града, при които "разни такива групи да си пият бира на детски площадки, да се правят на интересни в града". 

"Това е ролята на полицията - това да не го допуска. Полицията е за това, да е взела мерки", категоричен бе премиерът. 

"Ако е така, както чувам, големи групи хора са се разхождали нагоре-надолу и са притеснявали майките, децата или хората, полицията къде е? Да са ми докладвали, да съм изпратил още 100-200-300 полицаи. Със стотици милиони дадохме повече за МВР. Имаме кадри, имаме всичко", аргументира се Борисов.

 "Какви правомощия? Няма незадържан ром, извършил престъпление", категоричен бе Борисов в отговор на въпрос необходимо ли е да се дадат повече правомощия на полицаите за борбата им с циганската престъпност. 

"От 12 000 затворници, или колкото са, 10 или 11 000 са роми. Недейте да настройвате хората и етносите едни срещу други", призова премиерът. 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 12 Април 2019 16:18
  Министър Банов поиска оставката на директора на НМУ "Любомир Пипков"

  Министърът на културата Боил Банов поиска оставката на директора на Националното музикално училище "Любомир Пипков" Столина Добрева

 • Петък, 12 Април 2019 16:18
  Борисов: Осигурени са средствата за ремонт на самолетите Су-25

  Правителството изпълни своя ангажимент и осигури на Министерство на отбраната 82,5 млн. лв за ремонт на самолетите Су-25. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на личния си профил във Фейсбук.

 • Петък, 12 Април 2019 16:18
  Президентът: Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя

  Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото тук възкръсва България, която неговото управление закотви на дъното на Европа. Това заяви днес държавният глава Румен Радев на връх Шипка пред журналисти, след като участва в тържественото отбелязване на 142 години от шипченските боеве, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

  Президентът беше помолен да коментира вчерашните твърдения на министър-председателя за причините за освобождаването на началника на НСО ген. Данчо Дяков.

  „Скандалите са в правителството, те са много и унищожителни“, добави президентът.

Оставете коментар