Четвъртък, 23 Май 2019
Неделя, 14 Април 2019 11:20

Йончева: Не съм унищожавала записа на Банов, беше ми изпратено копие

Прокуратурата отказа да разследва до край "Ало Банов съм", както направи и с "Ало Ваньо", убедена е депутатката от БСП. Следващата седмица тя ще внесе в прокуратурата нови документи по случая с  министъра на културата

"Българската прокуратура отказа да разследва до край аферата "Ало Банов съм", както направи преди години с "Ало Ваньо", в която премиерът Борисов се обажда на шефа на митниците и му заповядва да прекрати проверка за производството на фалшив алкохол". Това каза водачът на листата на БСП за изборите за Европейски парламент Елена Йончева пред bTV.

Тя обясни, че няма как да унищожи оригиналния звук със записа на гласа на  Боил Банов, защото не го притежава и това е ясно на прокуратурата. Йончева добави, че копие на притежавания от нея  аудиозапис на дигитален носител е предоставено до тях.

"Прокуратурата е напълно наясно, че анализ на достоверността на такива аудиозаписи се прави навсякъде в Европа. Може да се разбере- дали има монтаж, външно влияние и дали гласът на участниците в записа е автентичен", коментира още тя.

Йончева припомни, че при аферата "Ало Ваньо" френска лаборатория е доказала, че гласовете отговарят на тези на участниците в записа. Народният представител коментира още, че това, което е разпоредил министър Банов, го има в документите, които са изпратени до прокуратурата, която въобще не е пожелала да започне досъдебно производство.

"Ние поискахме допълнителни документи от Министерство на културата и МРРБ. МРРБ ни изпрати документи, на които направихме анализ и следващата седмица ще ги покажем. Те потвърждават, че това, което иска Банов в записа се е случило. Това не е моделът Банов, а моделът Борисов, затова аферата "Ало Банов съм" има същата съдба като аферата "Ало Ваньо", категорична бе Елена Йончева.

"Осъдих Борисов на две инстанции, защото наговори ужасни неща и лъжи по мой адрес в предизборната кампания за парламентарните избори и те извадиха малката бухалка. Преди това показахме проблемът с границата и кражбата при строителството там – вицепремиер на Борисов даде сигнал срещу мен в прокуратурата, това беше малка бухалка.  Показахме  "Кумгейт" на Делян Добрев и отново извадиха малката бухалка. След това започнахме разследване на строителството на пътищата и тогава извадиха голямата бухалка за пране на пари", каза още Елена Йончева.

Тя добави, че пране на пари, в случая според управляващите, означава, че работейки за ТВ7, е използвала средства от банка, която впоследствие е фалирала. "Как мога аз да знам, че тази банка ще фалира, след като държавните институции не са знаели", попита Йончева.

Народният представител коментира, че със средствата, които са й отпуснати, са направени 7 документални филма, които са излъчени и е закупена  техника.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 14 Април 2019 11:20
  Скандален запис разкрива, че кметът на Благоевград (ГЕРБ) завлякъл общински съветник от Зелените с 300 000 лв.!

  Обществена тайна е конфликтът между Тодоров и Камбитов, но кметът се ползва с медиен комфорт

 • Неделя, 14 Април 2019 11:20
  Главният прокурор нареди проверка на твърдения за надплатени партийни субсидии за 6,5 млн. лв.

  Прокуратурата ще проверява партийните субсидии за 2018 година. По разпореждане на главния поркурор Сотир Цацаров Върховната административна прокуратура ще установява дали са платени 6,5 милиона лв. повече на партиите, съобщи БНР.

  Информацията за надплатените милиони, на партиите, имащи право да получават пари от бюджета,  дойде от екипа на „Шоуто на Слави“. Оттам са изчислили, че вместо по 11 лева на действителен глас, подаден за тях, както казва Законът за политическите партии, влезлите в парламента плюс тези, спечелили над 1% от действителните гласове на последните парламентарни избори, са взели по 13,23 лева.

  Така се получавало, защото към реалните гласове за всяка партия към общата субсидия са били добавени и гласовете за партиите, които са под границата от 1%,  гласовете за независимите кандидати за депутати, и на онези,  гласували с опцията „Не подкрепям никого“.

 • Неделя, 14 Април 2019 11:20
  Нинова: Ставаме все по-бедната и корумпирана държава в Европа

  Не вярвам на КПКОНПИ, вярвам на г-жа Кьовеши, заяви лидерът на БСП

Оставете коментар