Вторник, 18 Юни 2019
Понеделник, 15 Април 2019 16:09

Паргов: Нинова не е бламинарана

Избрният резултат не зависи само от лидера на партията, заяви председтелят на БСП - София

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е бламирана на заседанието на Националния съвет на партията в неделя, продължило повече от десет часа. Такава теза разви в интервю за БНР председателят на Градската организация на партията в София Калоян Паргов.

"Не приемам квалификацията бламиране, защото се е случвало не един и два пъти на Градския съвет да не се предложи едно или друго решение или политика, действия от страна на Изпълнителното бюро на Градския съвет, аз не съм го приемал като бламиране, а по-скоро като доработване и търсене на друг подход, който очевидно не съм съобразил", каза Паргов в националния ефир. 

"Вчера в една демократична процедура, каквато е имало и преди това, беше подредена за първи път листата за Европейски парламент с тази процедура, която очевидно трябваше да се случи по този начин, предвид многото претенции на различни кандидати, от различни страни, за участие в листата", обясни той в интервю за предаването “12+3“.

"Това е най-демократичното - чрез един таен избор да се подреди една листа", добави Паргов. 

Според лидера на БСП-София е много важно този вот да покаже, че "това е волята на Националния орган, който има представителство от всички партийни организации в цялата страна". 

"Изборният резултат не зависи единствено и само от председателя на партията и от председателите на партията по места“, така Калоян Паргов коментира изказването на Корнелия Нинова, че не носи отговорност затова, което ще се случи на изборите.

Той отговори и на въпроси, свързани с класирането на четвърто място в листата на Иво Христов, началник на кабинета на президента. БСП и Румен Радев мислят в една посока - за промяна, за една друга България, изтъкна Паргов. Той каза, че преди два месеца, когато Иво Христов е бил номиниран от столични социалисти, е разговарял с него.

Решението за участие в една или друга листа е персонална. Не знам дали президентът е знаел, каза още Калоян Паргов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар