Четвъртък, 23 Май 2019
Сряда, 17 Април 2019 10:08

Посланикът на Франция: Не се работи по версията за тероризъм след пожара в „Нотр Дам”

Основната версия е непреднамерен пожар вследствие на строителни дейности

Посланикът на Франция Ерик Льобедел у нас заяви, че не се работи по версията за тероризъм след пожара в 8-вековната катедрала „Нотр Дам” в сърцето на столицата Париж.

Той обясни, че основната версия е непреднамерен пожар вследствие на строителните дейности, които са се случвали на върха на храма. Разследването в момента тече и ще станат ясни точните причини след края му, добави още той.

Според Льобедел не е прекалено амбициозно заявлението на френския президент Еманюел Макрон, че за 5 години „Нотр Дам” ще бъде възстановена, тъй като ще се мобилизират всички сили в страната.

Френският посланик благодари за всички дарения, включително и за тези от България. Но според него ще са необходими много повече от събраните досега 800 милиона евро.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Той обясни, че трябва да се изчака да се направи оценка на щетите, защото някои от изгорелите греди са на 7 века, има и повредени произведения на изкуството и изгорели картини. Катедралата е вечна и никога не сме си представяли, че нещо подобно може да се случи, нито французите, нито европейците и всички по света, каза Льобедел. Но посланието е, че има надежда и ще се възстанови символът на Париж, добави посланикът. Според него трагедията ще обедини и френския народ.

източник: bTV

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар