Вторник, 20 Август 2019
Сряда, 17 Април 2019 12:04

Проверяват дали зам.-министър на икономиката е построил къща с евросредства

Според публикации Манолев притежава парцел, върху който е построил къща за гости, финансирана по европейски проект по Програмата за развитие на селските райони

Върховната касационна прокуратура започна проверка заради публикации в медиите за злоупотреба с евросредства на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев.

Според публикациите Манолев притежава парцел, върху който е построил къща за гости, финансирана по европейски проект по Програмата за развитие на селските райони. Сградата обаче никога не е била действащо място за настаняване, а се ползва като частна вила от Манолев.

От прокуратурата обявиха, че са поискали копие от Държавен фонд "Земеделие" на проекта и ще вземат писмени обяснения от служителите, които са го одобрили и които трябва да следят за изпълнението му.

източник: БНР

по темата: Зам.-министър в “къща за гости”, финансирана от Програмата за развитие на селските райони

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 17 Април 2019 12:04
  Задържаха полицейски инспектор с подкуп

  Гражданин е подал сигнал, че районният инспектор му е поискал сумата от 850 лв., за да не му връчи призовка за шофиране с превишена скорост

 • Сряда, 17 Април 2019 12:04
  Швейцарска телевизия разказва за "мръсната тайна на българското земеделие"

  Става дума за 4 000 тона силно отровни стари пестициди, които трябва да бъдат обезвредени с помощ от Швейцария

 • Сряда, 17 Април 2019 12:04
  Иван Гешев: Разкрити са две убийства в област Варна

  Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност, каза заместник-главният прокурор

  Две брутални убийства бяха разкрити във Варна. За едното от тях е задържан 91-годишен мъж. А в другия случай става дума за домашно насилие, което започва с юмруци и завършва със смъртта на жена.

  "Имаме проблем с битовата престъпност и домашното насилие в България. Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност. Държавата е в дълг към хората по малките населени места". Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг на прокуратурата във Варна, предаде Нова телевизия.

Оставете коментар