Понеделник, 27 Януари 2020
Сряда, 17 Април 2019 14:57

Сърбия започва „Турски поток“ без да чака България

Газът трябва да тръгне до края на април 2020 година

Сърбия е започнала работата по строителството на „Турски поток“ без да чака завършването на работата по българския участък, заяви в сряда първият вицепремиер и външен министър на Сърбия Ивица Дачич на съвместна пресконференция с руския си колега Сергей Лавров в Москва, съобщава „Фокус“, позовавайки се на ТАСС.

„Няма да чакаме да бъде построен българският участък. Вече започнахме строителството на сръбската част на „Турски поток“, заяви той.

По-рано сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че разрешението за строителството на газопровода ще бъде издадено до края на април и изграждането му ще започне официално.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Агенцията по енергетиката на Сърбия одобри на 5 март строителството на сръбската част от „Турски поток“, като се планираше то да започне в началото на април. С реализацията на проекта от границата с България до тази с Унгария се занимава съвместно предприятие на „Газпром“ и „Сърбиягаз“ - Gastrans d.o.o. Novi Sad.

Строителството трябва да бъде завършено до 15 декември, а газът по тръбопровода трябва да тръгне до края на април 2020 година.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар