Неделя, 25 Август 2019
Петък, 19 Април 2019 13:48

Арестуваха шеф от „Червените барети“

Той е задържан за изнудване и за получаване на откуп за краден автомобил, съобщи главсекът на МВР Имайло Иванов

Служител на Специализирания отряд за борба с тероризма в София е бил арестуван за изнудване и за получаване на откуп за краден автомобил.

Случаят е от вчера, а по него вече тече досъдебно производство, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

По неговите думи  става дума за лице на ръководна позиция в отряда, известен и като отряда на червените барети.

„Автомобилът е „Мерцедес“. Няма как да кажа каква сума е поискана, има образувано досъдебно производство“, коментира още Иванов.

„Вчера в СДВР е получен сигнал за искан откуп на автомобил. Направена е съответната подготовка за контролиране на срещата. Направен е констативен протокол, описани са паричните средства“, разказа главният секретар на МВР.

„Знаело се е мястото, където ще бъде проведена срещата. Водено е скрито наблюдение. Тъжителката е отишла там. Лицето, което се е явило за разговор е било задържано“, допълни Иванов. „Уведомен е следовател, докладваха ми на мен и уведомих министъра на вътрешните работи“, заяви той.

„Лицето е задържано с полицейска мярка. Следователите, разследващите и оперативните са на среща при наблюдаващия прокурор. Там най-вероятно ще се вземе решение какви действия да бъдат предприети спрямо служителя“, коментира гл. комисар.

„Извикахме командира на СОБТ. Започваме проверки“, каза още Ивайло Иванов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар