Четвъртък, 23 Май 2019
Събота, 20 Април 2019 11:39

Мащабна акция във Видинско срещу трафика на хора, 9 души са задържани (допълнена)

Извършват се обиски и разпити на свидетели в няколко села

Девет души са задържани , съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев относно съвместната акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ОДМВР- Видин за разследване на организирана престъпна група за трафик на хора с цел просия и пране на пари.

Прокуратурата и МВР извършват мащабна операция в няколко села във Видинско. Акцията е насочена срещу организирана престъпна група, която се занимава с трафик на хора и пране на пари. Бандата е изпращала предимно жени и деца в Швеция с цел просия и кражби, съобщиха от държавното обвинение. 

„Всички задържани са българи от цигански произход. Парите, които са събрани, са инвестирани в къщи и в скъпи коли, които вече са иззети“, заяви Гешев. По думите му, ще има разследване и за пране на пари, ще се назначи проверка на сградите и на приходите на лицата. Гешев обясни, че в хода на разследването са претърсени 9 адреса, а някои от задържаните имат роднинска връзка.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По-рано през деня специализираната прокуратура съобщи, че с ГДБОП и ОДМВР- Видин, с подкрепата на Дирекция „Жандармерия“ в МВР, се извършват действия по разследване на организирана престъпна група за трафик на хора с цел просия (предимно в Кралство Швеция), както и пране на пари. Процесуално-следствени действия се водят в село Дреновец, община Ружинци. Извършват се обиски, претърсвания, изземвания, разпити на свидетели.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 20 Април 2019 11:39
  Главният прокурор нареди проверка на твърдения за надплатени партийни субсидии за 6,5 млн. лв.

  Прокуратурата ще проверява партийните субсидии за 2018 година. По разпореждане на главния поркурор Сотир Цацаров Върховната административна прокуратура ще установява дали са платени 6,5 милиона лв. повече на партиите, съобщи БНР.

  Информацията за надплатените милиони, на партиите, имащи право да получават пари от бюджета,  дойде от екипа на „Шоуто на Слави“. Оттам са изчислили, че вместо по 11 лева на действителен глас, подаден за тях, както казва Законът за политическите партии, влезлите в парламента плюс тези, спечелили над 1% от действителните гласове на последните парламентарни избори, са взели по 13,23 лева.

  Така се получавало, защото към реалните гласове за всяка партия към общата субсидия са били добавени и гласовете за партиите, които са под границата от 1%,  гласовете за независимите кандидати за депутати, и на онези,  гласували с опцията „Не подкрепям никого“.

 • Събота, 20 Април 2019 11:39
  Нинова: Ставаме все по-бедната и корумпирана държава в Европа

  Не вярвам на КПКОНПИ, вярвам на г-жа Кьовеши, заяви лидерът на БСП

 • Събота, 20 Април 2019 11:39
  Младен Маринов за Стоян Зайков: Разширяваме периметъра за търсене

  Издирването на двойния убиец от Костенец продължава

Оставете коментар