Неделя, 18 Август 2019
Събота, 20 Април 2019 11:39

Мащабна акция във Видинско срещу трафика на хора, 9 души са задържани (допълнена)

Извършват се обиски и разпити на свидетели в няколко села

Девет души са задържани , съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев относно съвместната акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ОДМВР- Видин за разследване на организирана престъпна група за трафик на хора с цел просия и пране на пари.

Прокуратурата и МВР извършват мащабна операция в няколко села във Видинско. Акцията е насочена срещу организирана престъпна група, която се занимава с трафик на хора и пране на пари. Бандата е изпращала предимно жени и деца в Швеция с цел просия и кражби, съобщиха от държавното обвинение. 

„Всички задържани са българи от цигански произход. Парите, които са събрани, са инвестирани в къщи и в скъпи коли, които вече са иззети“, заяви Гешев. По думите му, ще има разследване и за пране на пари, ще се назначи проверка на сградите и на приходите на лицата. Гешев обясни, че в хода на разследването са претърсени 9 адреса, а някои от задържаните имат роднинска връзка.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По-рано през деня специализираната прокуратура съобщи, че с ГДБОП и ОДМВР- Видин, с подкрепата на Дирекция „Жандармерия“ в МВР, се извършват действия по разследване на организирана престъпна група за трафик на хора с цел просия (предимно в Кралство Швеция), както и пране на пари. Процесуално-следствени действия се водят в село Дреновец, община Ружинци. Извършват се обиски, претърсвания, изземвания, разпити на свидетели.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 20 Април 2019 11:39
  Спецакция на полицията и митниците във "Винпром Първенец"

  Спецакция тече във "Винпром Първенец". Полиция и митничари са блокирали от часове производствената база.

 • Събота, 20 Април 2019 11:39
  Иван Гешев: Разкрити са две убийства в област Варна

  Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност, каза заместник-главният прокурор

  Две брутални убийства бяха разкрити във Варна. За едното от тях е задържан 91-годишен мъж. А в другия случай става дума за домашно насилие, което започва с юмруци и завършва със смъртта на жена.

  "Имаме проблем с битовата престъпност и домашното насилие в България. Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност. Държавата е в дълг към хората по малките населени места". Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг на прокуратурата във Варна, предаде Нова телевизия.

 • Събота, 20 Април 2019 11:39
  Прокуратурата показа новите доказателства по делото за хакерската атака срещу НАП

  САЩ отнеха визата на собственика на "Тад Груп" Иван Тодоров.

  Прокуратурата направи публично достояние новите доказателства по делото за хакерската атака срещу НАП. Те бяха представени по време на гледането на мярката за неотклонение на собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров в четвъртък. Обвиненият в подбудителство към кибертероризъм беше върнат в ареста, след като магистратите го определиха като общественоопасен. Към наказателна отговорност са привлечени още Кристиян Бойков и търговският директор на компанията Георги Янков.

  По време на съдебното заседание Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, съобщават от държавното обвинение. 

Оставете коментар