Неделя, 18 Август 2019
Вторник, 23 Април 2019 17:34

Посланик Рубин: Няма вероятност визите за българи за САЩ да отпаднат скоро

Работим усилено, за да може българите да пътуват по-лесно до Съединените щати, заяви американският дипломат

Американският посланик Ерик Рубин не прогнозира скорошно отпадане на визите за българи, предаде БНТ. По думите му обаче, се полагат усилия пътуването отвъд океана да бъде облекчено. Рубин участва в откриването на барелеф на 28-ия американски президент Удроу Уилсън, защитил териториалната цялост на България в преговорите по договора с Ньой. 

Инициативата за поставяне на барелеф на президента Удроу Уилсън в Пловдив е на Тракийското дружество „Войвода Руси Славов". Церемонията днес е символна, защото историята не се помни достатъчно, заяви американският посланик. 

"На него принадлежи идеята за сформирането на обществото на народите и ако тази идея се беше реализирала включително и в неговата собствена страна, съдбата на човечеството щеше да бъде различна. Създаването на организацията на Обединените нации след Втората световна война се основава на идеите и на идеалите на президента Уилсън", подчерта дипломатът. 

Няма вероятност визите за българи за САЩ да отпаднат, каза още американският посланик. 

"Мисля, че както ние, така и българското правителство работим усилено, за да направим така, че българите да пътуват по-лесно до Съединените щати. Законът, съгласно който би могла да отпадне програмата за визовия режим зависи от Конгреса, той е в ръцете на Конгреса и единствено Конгреса може да го промени. 
Налага се да работим в рамките на този закон", каза още посланик Рубин.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар