Петък, 05 Юни 2020

Неделя, 28 Април 2019 14:48

Бойци на Ислямска държава може да атакуват курорти в Африка и Азия

Най-уязвими направления в тази връзка са курортите в Индия, Малдивските острови, Кения и Танзания

Бойци на терористичната група Ислямска държава, планират да извършат набези срещу туристически страни в Азия и Африка по примера на атаките, извършени в Шри Ланка, съобщава британският "Телеграф", като се позовава на източници от сферата на сигурността.

По информация на изданието бойци на ИД, напуснали Сирия и Ирак след разгрома на групировката там, сега се насочват към извършването на терористични актове на места за отдих на туристи.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Най-уязвими направления в тази връзка са курортите в Индия, Малдивските острови, Кения и Танзания, посочва ТАСС, като се позовава на британското издание. Според един от източниците на изданието в "краткосрочна и средносрочна перспектива възниква проблемът от разпръскващи се по целия свят бойци на ИД, преследващи цел за извършване на атентати".

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 28 Април 2019 14:48
  НФСБ: Казина и игрални зали да има само в курорти и по границата

  Кaзинa и игрaлни зaли дa имa caмo в хoтeлитe c кaтeгoрия „5 звeзди“, в нaциoнaлнитe курoртни кoмплeкcи и нaceлeни мecтa, кaктo и нa нe пoвeчe oт 20 км oт шoceйнитe, жeлeзoпътнитe, мoрcкитe и рeчнитe грaнични кoнтрoлнo-прoпуcкaтeлни пунктoвe.

 • Неделя, 28 Април 2019 14:48
  17 плажа с безплатни чадъри това лято

  От 132 плажа, с които имаме договори за наем и концесии, 17 плажа ще бъдат с нулеви цени, това съобщи преди малко министърът на туризма Николина Ангелкова в Слънчев бряг.

 • Неделя, 28 Април 2019 14:48
  Гърция отваря курортите си за туристи през юли

  Гърция се готви постепенно да отвори границите си за посетители през юли, след като здравните експерти предоставят необходимите протоколи за безопасност, свързани с COVID-19, съобщи гръцкият министър на туризма Хари Теохарис в ефира на BBC News, предаде news.gtp.gr.

  Разрешение за влизане в страната първоначално няма да получат гражданите на всички страни. Властите обаче ще се опитат да отворят границите поне за някои.

  „За да спасим по-голямата част от сезона, се стремим да отворим още през юли.”, обясни той.

  Теохарис подчерта, че Европейският съюз (ЕС) трябва да признае ключовата роля на туристическия сектор в икономиката на всяка държава, а също и необходимостта от осигуряване на подкрепа чрез финансови инструменти, които да бъдат насочени към справяне с кризата, причинена от коронавируса. По думите му, туристическият бранш търпи сериозни загуби заради огромния брой заболели по цял свят - съседката ни разчита до голяма степен на туристите, които я посещават през лятото.

  „Европа е най-развитата зона в света по отношение на туризма“, коментира той и допълни, че ако туристическият сектор не бъде „рестартиран”, не може да има и икономически рестарт.

  По този начин ресорният министър се обърна към лидерите на ЕС, чиято среща протече по-рано тази седмица. В понеделник предстои видеоконференция между министрите на туризма на страните членки и еврокомисаря Тиери Бретон, който отговаря за вътрешния пазар. Целта е да се проведат преговори са осигуряване на финансов ресурс за справяне на отрасъла с кризата.

  Снимка: Монитор

  Източник: monitor.bg

Оставете коментар