Вторник, 17 Септември 2019
Четвъртък, 02 Май 2019 14:53

Тръмп: През следващата седмица „ще се случат много неща“ във Венецуела

Мадуро призова САЩ да разследват действията на съветника по националната сигурност на президента на САЩ Джон Болтън

Американският президент Доналд Тръмп обеща в сряда, че "много неща ще се случат" следващата седмица, но може би по-рано, около ситуацията на разрешаване на конфликта във Венецуела, съобщава TACC.

Американският президент е бил помолен от телевизионния канал Fox Business да коментира кризата в Боливарската република. "Това е просто ужасна ситуация <...> Ние обмисляме всички възможности.

Искаме да помогнем на хората. <...> Много неща ще се случат следващата седмица, може би по-рано", каза президентът.

Помолен да коментира, че Мадуро е бил готов да избяга със самолет, но Русия го е разубедила от подобен ход. "Ако е така, това е неприемливо. Чуваме много различни слухове. Имаше слухове, че той ще направи това, имаше слухове, че той ще напусне страната по друг начин. Чувам слухове за Русия, чувам много слухове за Куба ”, отговори президентът.

В същото време президентът Николас Мадуро призова САЩ да разследват действията на съветника по националната сигурност на президента на САЩ Джон Болтън, който организира опит за преврат във Венецуела във вторник.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Прочетох публикацията в едно европейско издание, описвайки как ... Болтън, преди зазоряване, координира цялата операция на държавния преврат,телефонирал е на правителствата на Колумбия, Чили, Бразилия, Аржентина, този преврат, който се опитаха да направят вчера, се направляваше директно от Болтън от Белия дом" – каза на митинг в Каракас Мадуро, цитиран от РИА Новости.

"Призовавам САЩ да разследват незаконните действия и опита за преврат на Джон Болтън по отношение на демокрацията на Венецуела", добави той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар