Петък, 13 Декември 2019
Петък, 03 Май 2019 17:40

АТАКА с писмо до Юнкер: Повече европари за България!

От партията на Сидеров откриха кампанията си без танци и песни, а с документ до Жан-Клод Юнкер, в който настояват за промяна на Договора ни с ЕС 


Без концерти, без танци, без песни! Партия АТАКА откри предизборната си кампания с категорични искания за предоговаряне на Договора за присъединяване на България към ЕС . Ръководството на партията и кандидатите за евродепутати от АТАКА внесоха в софийската сграда на Европарламента писмо до председателя на ЕК Жан -Клод Юнкер с призив за повече еврофондове за България и равнопоставеност на българските граждани и останалите в ЕС. 

В документа от АТАКА настояват за Анекс към договора, според чл. 48, въвеждане на минимална заплата не по-малко от 500 евро и минимална пенсия не по-малко от 250 евро за всички страни - членки на ЕС. Искат и промени в Третия енергиен пакет, които да позволят възстановяването на проекта "Южен поток", подкрепа за АЕЦ "Белене" и по-високи субсидии за селскостопанските производители.

В началото лидерът на АТАКА Волен Сидеров се пошегува, че е подарил на Юнкер на последната му визита у нас ракия и оттогава шефът на ЕК получил ишиас. "Сега ракия не нося, нося това писмо-призив". 

"За последните 5 години тези 17 евродепутати защо нито веднъж не казаха на българите, че има един чл. 48, по който можем да коригираме някои неща в наша полза? Ние получаваме все още по-ниски еврофондове от сродни на нас държави. Не е справедливо да ни имат като втора ръка граждани на Европа. Искаме по-високи еврофондове, за да може да развиваме тук селското стопанство и индустрия", обясни Сидеров. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)


Водачът на евролистата д-р Георги Димов добави, че от АТАКА поставят искането за въвеждане на минимални заплати и пенсии в ЕС, тъй като милиони българи са под чертата на бедност . "Ние се борим за социална справедливост за българите. Българите да си вземем това, което ни принадлежи, от ЕС ". 

От партията на Сидеров искат също ЕС да свали санкциите срещу Русия и да спре натискът да приемем гей бракове и "трети пол".

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 03 Май 2019 17:40
  Сидеров: Не съм част от управлението!

  Каракачанов има две детски мечти – да бъде министър на отбраната, другата е да измести АТАКА и Волен, която няма да се сбъдне, категоричен е партийният лидер.

  Да си част от управлението, означава да взимаш решения. Как да съм част от управленската коалиция, като не участвам в нея по никакъв начин. Нито участвам в Коалиционен съвет, който взима решения и който казва какво да се гласува в парламента, нито по някакъв начин съм търсен за каквито и да било решения. Нямам участие във властта! Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Плюс-минус” по Нова ТВ.

  „Става дума за решения, които засягат живота на много хора”, коментира той. Сидеров посочи, че пенсиите не бяха вдигнати на 300 лв., за сметка на партийните субсидии, за които НФСБ и ВМРО изнудиха ГЕРБ.

 • Петък, 03 Май 2019 17:40
  Сидеров против вдигането на данъка за колите в София

  Одобрен е скок и на налога при продажбата на имоти и автомобили

 • Петък, 03 Май 2019 17:40
  Сидеров: Каракачанов и Симеонов изнудиха ГЕРБ за пари за партиите си, вместо за пенсии

  Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са измамници и изнудвачи. Те измамиха своите избиратели и изнудиха ГЕРБ и премиера Борисов да си върнат партийната субсидия, но не изнудиха минималната пенсия да стане 300 лв.

Оставете коментар