Петък, 15 Ноември 2019
Събота, 04 Май 2019 13:07

Проф. Евгений Дайнов: Кабинетът няма да издържи до края на мандата

Според политолога премиерът се чувства несигурен и уплашен

Имотният скандал яде ГЕРБ отвътре. Това каза за седмичното обзорно публицистично предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Евгений Дайнов. Според него в момента се наблюдава опит за ограничаване на щетите от страна на властта, но отслабващо.

„ГЕРБ вече започнаха да разбират колко лошо и трайно ги удрят имотните скандали“, каза политологът. По думите му още в самото начало на мандата на третия кабинет на Бойко Борисов е било ясно, че този модел, който премиерът е успял да сглоби, е изключително нетраен и зареден с капани.

Във връзка с евентуалното му оттегляне от властта проф. Евгений Дайнов припомни, че когато премиерът спомене за оставка, не минава много време преди да я подаде. Според политолога кабинетът няма да издържи до края на мандата през 2021 година.

Проф. Дайнов добави, че много дълго, повече от очакваното, премиерът Борисов е успял да балансира и са остане на власт. Дайнов коментира, че напоследък Бойко Борисов изглежда несигурен и уплашен от нещо.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Той се чувства крайно неуютно, несигурно и напоследък започва да си личи, че му писва. Хем го е страх от нещо, което ние не виждаме, хем му писва“, обясни политологът.

Според проф. Дайнов Борисов е много зависим и от икономически кръгове, и от международни кръгове.

„Има вид на все по-зависим човек и за да напусне властта, той ще трябва някъде да плати някаква цена“, каза още проф. Евгений Дайнов.

източник: focus-news.net

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар