Неделя, 05 Април 2020

Сряда, 08 Май 2019 15:21

Социолозите да декларират имуществото си искат от "Атака"

Чуколов: При декларирането на доходите и проверка може да стане ясно защо социологическите агенции променят мнението си

"Атака" внесе в деловодството на Народното събрание промени в закона за Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Още миналата седмица Волен Сидеров заяви, че настояват да се изсветли сектора на социологическите агенции и политическите коментатори.

Пред журналисти ви парламента депутатът Десислав Чуколов коментира, че социологическите агенции променят общественото мнение и даде пример: агенция може да излезе със заключение, че голяма част от българите са против построяването на "Южен поток". Обаче, при наличието на информация за социолозите и техните обвързаности с партии или НПО-та може да се разбере дали има конфликт на интереси, каза Чуколов.

Според него при декларирането на доходите и проверката им може да стане ясно защо социологическите агенции променяли мнението си. Който няма какво да крие, няма от какво да се притеснява, каза депутатът от „Атака“.

„В обществено-политическото пространство се говори за социолози със страхотно имущество, голф комплекси и високи доходи. Идеята е и този сектор да бъде прозрачен“, обясни Чуколов. „Не е много в партийните интереси на партия "Атака" да иска това, защото всеки иска да е в добри отношения със социолозите“, обясни Чуколов и добави, че който е против предложението им, е обвързан със социолозите.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Миналата седмица "Атака" съобщи, че ще съди държавната БНТ и някои социологически агенции, поради неразкриване параметрите на договора си със "Алфа рисърч" през 2018 г. 

ВИДЕО - Чуколов

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар