Събота, 26 Септември 2020

Петък, 10 Май 2019 14:31

Нинова: Продължаваме битката срещу концесията на летище "София"

Кое е европейското в това да дадеш летище „София“ на Турция, попита риторично лидерът на БСП

Кое е европейското в това да дадеш летище „София“ на Турция? Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във връзка с процедурата по отдаване на концесия на летище „София“.

Твърдението, че държавата може да бъде лош стопанин, за нас не отговаря на истината. Факт е, че вчерашните кандидати, чиито оферти са отворени, са държавни фирми, подчерта лидерът на БСП. Тя припомние, че в последните години се увеличават приходите на аеропорта с над 20% и стигат до 168 млн. лв. Печалбата расте с 10% и е почти 13 млн. лв. годишно. Расте потокът на пътниците, които се увеличават през 2018 г. със 7 процента, изтъкна Нинова.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Тя е категорична, че летището се развива добре. Кое е европейското в това то да се отдаде на концесия на Турция, попита Нинова. Лидерът на БСП подчерта, че партията ще продължи усилията да спре тази концесия.

Обикновено и не само преди избори, но и сега, българските граждани се питат каква е алтернативата и има ли такава. Предлагаме Ви тази алтернатива. БСП застава зад политика и ще прилага политика, при която обекти от стратегическо значение за България ще се управляват от държавата, няма да се приватизират и няма да се дават на концесия. Имате възможност за избор. ГЕРБ раздават всичко, което е държавно, което може да носи приходи и да служи за благото на народа. Ние ще пазим тези обекти като държавна собственост и те ще се управляват така, че приходите от тях да отиват при народа, подчерта Нинова. И допълни, че тази тема е важна за БСП от три години и отчете, че партията ще продължи усилията си с всички законови мерки, както е замислена.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар