Понеделник, 28 Септември 2020

Събота, 11 Май 2019 13:35

Борисов: Българите се връщат у нас заради високите заплати

На турския посланик не му е работа да дава съвети, каза премиерът.

Икономическата и финансовата стабилност дава резултати, инвестиционният интерес към България е голям, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Кърджали, където присъства на откриването на четвърти завод на компания, произвеждаща изделия за автомобилocтроенeто. Новата инвестиция в Кърджали включва завод с разгъната застроена площ от 20 000 кв. м, научно-изследователски център, както и зона за отдих.

Премиерът изтъкна, че за разлика от преди 15 - 20 години, сега се инвестира в реалната икономика и се създават висококачествени продукти в България, което се отразява позитивно и на БВП на страната.

По повод изказаните благодарности от инвеститорите и насъбралите се хора, Бойко Борисов заяви:

"Благодарности към правителството не са необходими, това ни е работата. Доколкото знам и средната работна заплата е 1500 лв., с 13-та и 14-та заплата. Вдигането на доходите може само да ги запази да работят тук, все повече българи се връщат, защото в тези високотехнологични паркове трябва да работят и високо подготвени и трудолюбиви хора. (...) Когато фактите говорят, можем да оставим другите да говорят каквото си искат. Тук бяха голи поляни – това е най-добрият мост на приятелство между България и Турция, между българските мюсюлмани и християни. Когато има работа и високи доходи, не мислим за глупости".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Помолен да коментира думите на турския посланик у нас Хасан Улусой за изучавано на турски език, премиерът заяви, че ще поиска още сега посланикът да изясни думите си, за да не стават спекулации и добави, че не му е работа да дава съвети.

„Да кажеш на една държава задължително да изучава език, при положение, че ние сме се произнесли в парламента ясно и точно. Който желае, може да учи турски по всякакъв начин“, отбеляза премиерът.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар