Понеделник, 24 Юни 2019
Неделя, 12 Май 2019 12:16

Гуайдо иска помощта на Пентагона срещу Мадуро

Намалява подкрепата за опозицията и нейните митинги стават все по-рехави

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо заяви, че е инструктирал пратеника си във Вашингтон Карлос Векио да установи канал за пряка комуникация с Пентагона. Целта е координиране на действията и да се намери решение на политическата криза във Венецуела, предават АП и Ройтерс.

Подкрепяният от САЩ венецуелски опозиционен лидер Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за изпълняващ длъжността президент, води кампания за сваляне на президента Николас Мадуро.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

През последните дни, обаче, намалява подкрепата за опозицията и нейните митинги стават все по-рехави. Не особено голяма група венецуелци излязоха вчера на улиците, за да покажат подкрепата си за контролирания от опозицията парламент. В Каракас Гуайдо говори пред няколкостотин души, събрали се в подкрепа на призива му за сваляне на президента социалист. 

Гуайдо е заявил, че "всички варианти са на масата", за да бъде отстранен Мадуро, повтаряйки думите на президента на САЩ Доналд Тръмп и негови съветници, отбелязва АП.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 12 Май 2019 12:16
  Една "малка Америка", създадена да води войни

  От години има улики, че от военната си база в германския Рамщайн американската армия извършва съмнителни операции по света. Съдът в Мюнстер сега призова Германия да следи по-отблизо какво точно се върши там.

  Автор: Удо Бауер, DW

 • Неделя, 12 Май 2019 12:16
  САЩ са извършили хакерска атака срещу Иран

  В събота Тръмп заяви, че САЩ ще наложат "големи" нови санкции срещу Иран следващата седмица.

 • Неделя, 12 Май 2019 12:16
  САЩ изпраща в Украйна оръжие за 250 милиона долара

  Пратката на Пентагона включвала снайперски пушки, гранатомети, радари за ВМС, оборудване за спецчастите, сухопътните войски и за военните медици, както и системи за Радиоелектронна борба

Оставете коментар