Вторник, 15 Октомври 2019
Неделя, 12 Май 2019 16:13

Цветанов: Над 100 млн. лв. е получила Община Банско от ЕС през последните години

И правителството е отпуснало за Банско целева помощ за последните две години около 5 млн. лв.

Над 100 млн. лв. е получила Община Банско от Европейския съюз през последните години. Това каза Цветан Цветанов по време на среща с обществеността в Банско. Според втория човек в ГЕРБ, благодарение на политиката, реализирана от правителството, Банско се развива като един успешен курорт.

„Вашата подкрепа към нас осигурява стабилност. След европейските, идват и местни избори, а нашите опоненти ще започнат да правят негативна политика спрямо успешните ни кметове, един от които е Георги Икономов”, каза още Цветанов.

„Освен над 100 млн. лв., които Банско е получило чрез реализирането на европейски проекти, правителството с постановления на Министерски съвет е отпуснало за курортния град целева помощ за последните две години около 5 млн. лв. Банско има необходимост от подкрепа, развива се и е едно от привлекателните места за туризъм у нас”, заяви Цветанов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Той припомни, че до 2020 година трябва да е готово споразумението за средствата, които ще бъдат отпуснати на България от Европейския съюз, за да може от януари 2021 година да започне тяхното усвояване. „Нали си спомняте, че при кабинета „Орешарски” споразумението беше връщано два пъти, затова се забави и усвояването на европейските средства”, подчерта Цветанов. Визирайки правителството на Орешарски, Цветанов подчерта, че страната ни не трябва да има отново застой и да се връща назад.

По повод посещението си в Банско, Цветанов написа във фейсбук:

"Докато се разхождахме по реновираните улици на града, хората ни казваха, че благодарение на успешната политика на правителството на ГЕРБ, кмета Георги Икономов и европейските средсва, Банско е променил значително своя облик".

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 12 Май 2019 16:13
  Радев призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие в случай на миграционен натиск

  България да постави на следващото заседание на Съвета на ЕС въпроса за приемането на общ европейски план за действие в случай на внезапно увеличение на миграционния натиск по външните европейски граници.

  За това призова президентът Румен Радев на среща с министър-председателя, представители на правителството и на службите за сигурност, които го информираха за резултатите от заседанието на Съвета по сигурност към Министерски съвет, съобщиха от прессекретариата на президента.

  Искането за приемане на такъв оперативен план беше внесено в Съвета на ЕС от държавния глава още през 2017 г. и беше обсъдено на срещата на върха на президентите на парламентарни републики от Европейския съюз на 11 октомври т.г. в Атина.

 • Неделя, 12 Май 2019 16:13
  Цветанов: Борисов се е обградил с послушковци, пита ме ще правя ли партия

  "Човек може да направи по-задълбочен анализ и да продължи напред. Аз продължих напред. Подобни периоди винаги ме мотивират. Смятам, че целите, които си поставям, ще дадат резултати".

 • Неделя, 12 Май 2019 16:13
  Цветанов: Борисов е обграден от хора, които не са откровени с него

  Да кажа, че имаме приятелско отношение с Борисов, ще бъде лицемерно, заяви Цветанов и предрече загуби за ГЕРБ там, където не са се съобразили със структурите

Оставете коментар