Неделя, 23 Февруари 2020

Неделя, 12 Май 2019 16:13

Цветанов: Над 100 млн. лв. е получила Община Банско от ЕС през последните години

И правителството е отпуснало за Банско целева помощ за последните две години около 5 млн. лв.

Над 100 млн. лв. е получила Община Банско от Европейския съюз през последните години. Това каза Цветан Цветанов по време на среща с обществеността в Банско. Според втория човек в ГЕРБ, благодарение на политиката, реализирана от правителството, Банско се развива като един успешен курорт.

„Вашата подкрепа към нас осигурява стабилност. След европейските, идват и местни избори, а нашите опоненти ще започнат да правят негативна политика спрямо успешните ни кметове, един от които е Георги Икономов”, каза още Цветанов.

„Освен над 100 млн. лв., които Банско е получило чрез реализирането на европейски проекти, правителството с постановления на Министерски съвет е отпуснало за курортния град целева помощ за последните две години около 5 млн. лв. Банско има необходимост от подкрепа, развива се и е едно от привлекателните места за туризъм у нас”, заяви Цветанов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Той припомни, че до 2020 година трябва да е готово споразумението за средствата, които ще бъдат отпуснати на България от Европейския съюз, за да може от януари 2021 година да започне тяхното усвояване. „Нали си спомняте, че при кабинета „Орешарски” споразумението беше връщано два пъти, затова се забави и усвояването на европейските средства”, подчерта Цветанов. Визирайки правителството на Орешарски, Цветанов подчерта, че страната ни не трябва да има отново застой и да се връща назад.

По повод посещението си в Банско, Цветанов написа във фейсбук:

"Докато се разхождахме по реновираните улици на града, хората ни казваха, че благодарение на успешната политика на правителството на ГЕРБ, кмета Георги Икономов и европейските средсва, Банско е променил значително своя облик".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар