Сряда, 17 Юли 2019
Неделя, 12 Май 2019 16:13

Цветанов: Над 100 млн. лв. е получила Община Банско от ЕС през последните години

И правителството е отпуснало за Банско целева помощ за последните две години около 5 млн. лв.

Над 100 млн. лв. е получила Община Банско от Европейския съюз през последните години. Това каза Цветан Цветанов по време на среща с обществеността в Банско. Според втория човек в ГЕРБ, благодарение на политиката, реализирана от правителството, Банско се развива като един успешен курорт.

„Вашата подкрепа към нас осигурява стабилност. След европейските, идват и местни избори, а нашите опоненти ще започнат да правят негативна политика спрямо успешните ни кметове, един от които е Георги Икономов”, каза още Цветанов.

„Освен над 100 млн. лв., които Банско е получило чрез реализирането на европейски проекти, правителството с постановления на Министерски съвет е отпуснало за курортния град целева помощ за последните две години около 5 млн. лв. Банско има необходимост от подкрепа, развива се и е едно от привлекателните места за туризъм у нас”, заяви Цветанов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Той припомни, че до 2020 година трябва да е готово споразумението за средствата, които ще бъдат отпуснати на България от Европейския съюз, за да може от януари 2021 година да започне тяхното усвояване. „Нали си спомняте, че при кабинета „Орешарски” споразумението беше връщано два пъти, затова се забави и усвояването на европейските средства”, подчерта Цветанов. Визирайки правителството на Орешарски, Цветанов подчерта, че страната ни не трябва да има отново застой и да се връща назад.

По повод посещението си в Банско, Цветанов написа във фейсбук:

"Докато се разхождахме по реновираните улици на града, хората ни казваха, че благодарение на успешната политика на правителството на ГЕРБ, кмета Георги Икономов и европейските средсва, Банско е променил значително своя облик".

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 12 Май 2019 16:13
  Прокуратурата ще плати вместо Цветанов заради „бебето във фризера“

  Девет години след като бе показно арестуван и описан като убиец на бебе, д-р Михаил Милатович най-накрая успя да изчисти името си.

 • Неделя, 12 Май 2019 16:13
  Правителството одобри актуализация на бюджета заради сделката за Ф-16

  Замразяват се проектите за нови кораби и бронирани машини. Заради сделката в края на юни беше емитиран вътрешен дълг от 300 милиона лева.

  Министерски съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година, съобщиха от правителствената информационна служба.

  Това е втора актуализация на бюджета през годината. Първата беше заради намаляването на партийните субсидии. Този път кабинетът трябва да осигури допълнителен ресурс за закупуването на военната техника, като по-късно през месеца ще бъде поет още дълг от вътрешния пазар. Очакваната сума на новите задължения е 200 млн. лева.

  Законопроектът е изготвен във връзка с придобиването на нов тип бойни самолети от въоръжените сили на Република България, които са от изключителна важност за националната сигурност и отбраната на страната, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС, се уточнява в съобщението.

 • Неделя, 12 Май 2019 16:13
  Рашидов: Бойко е уникален случай! Ще остане в историята! Цецо трябваше малко да спре с апартаментите

  Ние не можем да децентрализираме естетиката на градската среда. Всичките скулптури сме ги турили на 5 дка централна площ - 27, изброил съм ги. Това е лудост.

Оставете коментар