Събота, 17 Август 2019
Понеделник, 13 Май 2019 17:00

Волен Сидеров: ГЕРБ ще спечелят изборите, БСП поне с два мандата по-малко

Радев да си направи партия, ако ще говори за политика, категоричен е лидерът на АТАКА

"На един човек, който се занимава с изкуство, няма как да не им щрака нестандартна идея". Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров обясни в тв интервю как е решил да се изберат кандидатите на партията му за евроизборите. Той е категоричен, че е невъзможно партията му да няма шансове във вота.

"Много се хвърлят усилия за купуване на социология.“ По думите му когато една партия, която не е печелила повече от 1%, а сега й дават 5 – 6%, е очевидно, че се хвърлят много пари в нагледна агитация като билбордове. „Ние имаме кауза, имаме идеи. А те трябва да хвърлят стотици хиляди левове, за да видят хората какъв им е номерът", поясни той.

И разказа отново защо патриотичните партии няма да се явят на евровота заедно: "НФСБ казаха, че с "Атака" не могат да се явят. ВМРО пък си сложиха билбордове на Джамбазки и казаха, че той ще бъде водач, без да ни питат дали сме съгласни. Джамбазки написа един донос да не се срещат с мен. Защо? Защото съм казал, че Крим е руски. Не го съдя, той е младо момче. Той казал, че съм проруски настроен. Така не се прави".

Лидерът на АТАКА повтори, че е бил готов трите партии да се явят заедно. Но НФСБ и ВМРО не го направили. Така Сидеров бил оставен да играе сам. Според него, част от гласовете на АТАКА ще отидат при ГЕРБ. "Не съм сигурен, че ГЕРБ е най-потърпевш при това разделение н нашите партии. Те ще вземат един от нашите гласове. Те са потърпевши по други причини - поради недомисленост. Взимане на апартаменти... Когато започнеш да се забравяш, ставаш непредпазливост. Вземат мерки обаче", подчерта той.

Що се отнася до Лозан Панов, Сидеров заяви категорично, че един съдия от неговия ранг не бива да е политик, като анализира: "Да си в съдебната власт означава, че не бива да правиш политика. Той принадлежи към групата, която беше излъчила Светослав Малинов. Те имаха склонност да топят България пред различни институции. Това не се прави, защото ние сами се обезценяваме пред хората. Целта на Лозан Панов вероятно е политическа. Той не крие. А заявява, че иска да прави политика. Да се слее с Радан Кънев и другите и да стане политически фактор". По думитему ВСС трябва "да вземе решение Лозан Панов да се оттегли, докато се разбере точно какво се случва.“ Сидеров сподели също, че се е разминал със скандала "Апартаментгейт", защото живеел в апартамент на жена си. Тя го купила на изплащане през 2004 г., а той бил "заврян зет".

Лидерът на АТАКА коментира и БСП: "Не мога да чуя идеите на Елена Йончева. Ще защитава ли, например, отпадането на санкциите срещу Русия? Защото 2 - 3 млрдлв. са загубите на България от тях. Германски, американски компания си търгуват много добре с Русия. А ние, малките, страдаме. Искам да чуя Елена Йончева какво ще прави", поясни Сидеров. "Като си помисля, едни са с обвинения за пране на пари, други са със задържане под стража... В БСП имаше много голям сблъсък, не знам как ще се отрази той на гласуването.”

Той обясни също и за социологическите проучвания на агенциите: „С колегите извадихме стари прогнозни резултати. Има агенции, които казват, че БСП изпреварва ГЕРБ. А ГЕРБ получи повече от 10% над БСП. Ето затова говоря за социологията. Тя посочва се как са на кантар двете партии. И хората отиват да гласуват при по-силния, за да не им изгори гласът", категоричен е Сидеров.

Той разказа, че събиранията около Радев с бивши военни и кадри на ДС са ставали на територия, която е собственост на Министерството на отбраната. „Дали министърът знае?“, риторично попита и отговори сам: „Малко вероятно е да не се знае“. И разкритикува държавния глава: „Радев да си направи партия, ако ще говори за политика. Военните са деполитизирани. Тези, които участвали в срещите, са пенсионери. Макар че са давали клетва. Пак министърът на отбраната трябва да питат защо позволява това", смята лидерът на АТАКА.

Относно „пълзящия преврат“ той смята: "БСП се събират в някаква някаква столова, военна например, и казват: "Айде на оръжие, да свалим тирана", ако има заговор. Това е да се намират на работа, защото се пенсионират млади. И с кого се събират - с БСП".

Сидеров е категоричен, че БСП няма да спечели евроизборите, но дори това да се случи, подаването на оставка от ГЕРБ няма отношение към това. „Скоро има и местни избори. Но аз не го виждам се случи, освен ако няма гигантско прекрояване на гласове.“

И прогнозира: „ГЕРБ ще имат много гласове, а БСП ще са с поне 2 мандата по-малко“, като допълни, че очаква най-голямата изненада да дойде от десните.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар