Четвъртък, 14 Ноември 2019
Събота, 18 Май 2019 10:01

МВР: Открито е оръжие в един от претърсваните параметри в Костенец

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че издирването на Зайков за сега е без резултати

Продължава издирването. За съжаление към този етап няма резултат. Продължи снощи до късно, от сутринта възстановката е същата. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов по време на брифинг във връзка с убийството в Костенец.

„Единственото ново, което мога да кажа до този момент е, че в един претърсван периметър е открито оръжие. В момента се извършва оглед на място“, съобщи главният секретар на МВР.

По думите му оръжието отговаря по вид и калибър на това, с което е извършено едно от убийствата. Ще бъдат назначени експертизи.

Ивайло Иванов добави, че за днес няма изпратени сигнали към полицията за местоположението на заподозрения в убийствата Стоян Зайков. „Снощи до късно имаше, всички са потвърдени. До този момент нямаме никакви потвърждения. Продължаваме. Както виждате, вече има някакви резултати“, добави той.

Главният секретар отбеляза, че повече може да се каже, след като излязат назначените експертизи на оръжието.

Костенец продължава да е под обсада.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 18 Май 2019 10:01
  Чуколов към вътрешния министър: Полицаите трябва да спазват закона, а не разпорежданията на служител в ОИК

  От отговора на министър Маринов стана ясно, че нареждане за недопускане на Сидеров и негови колеги е било издадено от шефа на ОИК – София, Полина Витанова

 • Събота, 18 Май 2019 10:01
  Дългата ръка на Държавна сигурност управлява Efbet (документи)

  Прословутият Стефан Найденов – Цеката бил агент на 6-то управление с псевдонима Николов.

  По отношение на веригата казина Efbet, сянката на Държавна сигурност далеч не е сянка, а съвсем ясен и реален образ. Основен неин собственик е Стефан Найденов, известен с прякора Цеката. Същият е бил агент на 6-то управление на ДС с псевдоним Николов, показва официална справка на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българска народна армия.

  Медията ни разполага с две справки с идентично съдържание. Първата е Решение 72 от 03.08.2009 година, а втората е Решение 2-528 от 29.06.2015 година. И двете са извършени на основание по чл. 26 ал.1 т.2 от Закона за принадлежност към ДС и в частност по чл.3, ал.2 т.11 за „еднолични търговци, които организират хазартни игри; членове на управителни, контролни и надзорни органи и прокуристи на юридически лица, организиращи хазартни игри“.

 • Събота, 18 Май 2019 10:01
  БСП: МВР мачка най-силно преди балотаж

  Декларация на Националния предизборен щаб на БСП

Оставете коментар